Results 1 to 4 of 4

Thread: repo-oss memtest86+ is broken, it work very wrong ...only me?

  1. #1

    Default repo-oss memtest86+ is broken, it work very wrong ...only me?

    sorry I do not know if it bug on my system or ir real memtest86 Opensuse problem
    what I do:

    I have 2 PC, first with Intel i3 and ddr3, and other Ryzen with ddr4

    user experience for bots PC-both RAM work very stable in every day, no OS errors/crashes, I have launch large application and games that use 99% of RAM...for hours no bugs

    Opensuse memtest86+
    (all tests in single thread one core CPU)
    on first PC if launch memtest86 it show few random address with error, not same every time and randomly it stuck...(sometime it finish full 9 tests, not always, sometime stuck)
    on second... memtest86 just stuck on 60% on first test, always no matter what

    then I download memtest from memtest86.com
    on both CPU it show 0 errors for full 4 launch of 9 tests...

    I did test different CPU for both memtest, result is same
    multithread memtest result also has 0 error on memtest from that website, when opensuse multithread memtest stuck randomly

    ...so its only me? or Opensuse memtest86+ is broken?
    or both my PC broken somehow...or what?

    idk... any help please

  2. #2

    Default Re: repo-oss memtest86+ is broken, it work very wrong ...only me?

    okey I can confirm it for sure
    I have download memtest86+ v5.01 from https://www.memtest.org/ that version same as OpenSuse memtest
    this memtest does not freez or give any errors, when OpenSuse memtest stuck at 60% first test every time no matter what

    so result is OpenSUSE memtest68+ is broken, do not use it

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    13,849
    Blog Entries
    3

    Default Re: repo-oss memtest86+ is broken, it work very wrong ...only me?

    Perhaps a bug report is warranted.
    openSUSE Leap 15.2; KDE Plasma 5.18.5;

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL, USA
    Posts
    2,197

    Default Re: repo-oss memtest86+ is broken, it work very wrong ...only me?

    Memtest86 has been better than memtest86+ since many years ago (since DDR4?), but it apparently cannot be provided by Linux distros.
    Reg. Linux User #211409 *** multibooting since 1992
    Primary: 15.1,TW,15.2 & 13.1 on Haswell w/ RAID
    Secondary: eComStation (OS/2)&15.1 on 965P/Radeon
    Tertiary: TW,15.2,15.1,Fedora,Debian,more on Kaby Lake,Q45,Q43,G41,G3X,965G,Cedar,Caicos,Oland,GT218&&&

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •