Dell Workstation T7500 – mam kartę GeForce GTX 580, dołożyłem Quadro FX 1800 i za nic w świecie nie mogę odpalić wyświetlania na obu naraz.
Na początku jak dołożyłem Quadro FX 1800, to jakby w ogóle nie działała (czarny ekran) chociaż system ją widział (lspci). Po zmianie w Biosie kolejności priorytetyzacji PCI dla grafiki, Quadro FX 1800 odpalała ale za to GeForce GTX 580 zgasł.
Zacząłem instalować różne sterowniki, bo teoretycznie Quadro FX 1800 powinien działać na nvidiaG03, a GeForce GTX 580 na nvidiaG04. Ale nic to nie dało (w windzie obie karty działają jednocześnie tylko na „R340 U14 (342.00) WHQL” czyli tak jakby odpowiedniku nvidiaG03 dla openSUSE). W tej chwili usunąłem wszystkie nvidiowe sterowniki i działa mi jedynie Quadro FX 1800 pod warunkiem, że z niej wystartuje (z Biosu jako pierwsza na liście). Jak wystartuje z GeForce GTX 580 to X’ów się nie da odpalić.
Przepraszam, ale nie wiem gdzie zajrzeć aby sprawdzić ten problem, a w Xorg.0.log nie widzę nic ciekawego poza:
Code:
 [    39.362] (II) LoadModule: "nvidia"
 [    39.362] (WW) Warning, couldn't open module nvidia
 [    39.362] (EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
 (...)
 [    39.372] (II) NOUVEAU(0): Initializing outputs ...
 [    39.441] (II) NOUVEAU(0): Output DVI-I-1 has no monitor section
 [    39.504] (II) NOUVEAU(0): Output DP-1 has no monitor section
 [    39.568] (II) NOUVEAU(0): Output DP-2 has no monitor section
 (...)
 [    40.361] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=3 (/dev/input/event11)
 [    40.362] (II) No input driver specified, ignoring this device.
 [    40.362] (II) This device may have been added with another device file.
 [    40.362] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=7 (/dev/input/event12)
 [    40.362] (II) No input driver specified, ignoring this device.
 [    40.362] (II) This device may have been added with another device file.
 [    40.362] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=8 (/dev/input/event13)
 [    40.362] (II) No input driver specified, ignoring this device.
 [    40.362] (II) This device may have been added with another device file.
 [    40.363] (II) config/udev: Adding input device HDA NVidia HDMI/DP,pcm=9 (/dev/input/event14)
 [    40.363] (II) No input driver specified, ignoring this device.
 [    40.363] (II) This device may have been added with another device file.
Co i tak mi nic nie mówi. Proszę wiec was o pomoc.