Results 1 to 3 of 3

Thread: Will not boot into graphics mode now

  1. #1

    Default Will not boot into graphics mode now

    After the update of libopenssl1_1-1.1.0i-lp151.8.3.1.x86_64 and a reboot, I can no longer get into graphics mode. Xorg.0.log says:
    Code:
    splash=silent quiet showopts[   556.808] Build Date: 18 January 2019  12:00:00PM
    [   556.822]  
    [   556.836] Current version of pixman: 0.34.0
    [   556.865]     Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
    [   556.865] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [   556.929] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Sep 19 11:10:23 2019
    [   556.946] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
    [   556.964] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
    [   556.964] (==) ServerLayout "layout"
    [   556.964] (**) |-->Screen "intel" (0)
    [   556.964] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
    [   556.964] (**) |   |-->Device "intel"
    [   556.964] (==) No monitor specified for screen "intel".
        Using a default monitor configuration.
    [   556.964] (==) Automatically adding devices
    [   556.964] (==) Automatically enabling devices
    [   556.964] (==) Automatically adding GPU devices
    [   556.964] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
    [   556.964] (WW) The directory "/usr/share/fonts/misc/sgi" does not exist.
    [   556.964]     Entry deleted from font path.
    [   556.964] (==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/misc:unscaled,
        /usr/share/fonts/Type1/,
        /usr/share/fonts/100dpi:unscaled,
        /usr/share/fonts/75dpi:unscaled,
        /usr/share/fonts/ghostscript/,
        /usr/share/fonts/cyrillic:unscaled,
        /usr/share/fonts/truetype/,
        built-ins
    [   556.964] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
    [   556.964] (WW) Ignoring unrecognized extension "XFree86-DGA"
    [   556.964] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
        If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
    [   556.964] (II) Loader magic: 0x55918f0c2d20
    [   556.964] (II) Module ABI versions:
    [   556.964]     X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [   556.964]     X.Org Video Driver: 24.0
    [   556.964]     X.Org XInput driver : 24.1
    [   556.964]     X.Org Server Extension : 10.0
    [   556.965] (--) using VT number 2
    
    
    [   556.965] (II) systemd-logind: logind integration requires -keeptty and -keeptty was not provided, disabling logind integration
    [   556.965] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card0)
    [   556.966] (--) PCI: (0@0:2:0) 8086:191d:1028:06c7 rev 6, Mem @ 0xf5000000/16777216, 0xd0000000/268435456, I/O @ 0x0000f000/64
    [   556.966] (--) PCI:*(1@0:0:0) 10de:13bc:10de:1140 rev 162, Mem @ 0xf6000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xf0000000/33554432, I/O @ 0x0000e000/128, BIOS @ 0x????????/131072
    [   556.966] (II) LoadModule: "glx"
    [   556.966] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [   556.967] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
    [   556.967]     compiled for 1.20.3, module version = 1.0.0
    [   556.967]     ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
    [   556.967] (II) LoadModule: "modesetting"
    [   556.967] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
    [   556.967] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
    [   556.967]     compiled for 1.20.3, module version = 1.20.3
    [   556.967]     Module class: X.Org Video Driver
    [   556.967]     ABI class: X.Org Video Driver, version 24.0
    [   556.967] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
    [   557.168] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
    [   557.168] (EE) Screen 0 deleted because of no matching config section.
    [   557.168] (II) UnloadModule: "modesetting"
    [   557.168] (EE) Device(s) detected, but none match those in the config file.
    [   557.168] (EE) 
    Fatal server error:
    [   557.168] (EE) no screens found(EE) 
    [   557.168] (EE) 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
         at http://wiki.x.org
     for help. 
    [   557.168] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [   557.168] (EE) 
    [   557.566] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.
    But I did update the NVidia drivers a while ago and have not rebooted since.
    How do I fix this?

  2. #2

    Default Re: Will not boot into graphics mode now

    Graphics card is NVidia GM107GL [Quadro K1200]
    /etc/X11/xorg.conf.d # ls -l
    total 64
    -rw-r--r-- 1 root root 232 Jul 31 2016 00-keyboard.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 92 Dec 17 2018 10-amdgpu.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 1099 Dec 17 2018 10-evdev.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 489 Mar 17 2019 10-libvnc.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 1350 Jan 29 2019 10-quirks.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 484 Dec 17 2018 11-evdev.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 975 Dec 17 2018 40-libinput.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 529 Jul 1 2011 50-device.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 199 Dec 17 2018 50-elotouch.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 264 Jan 29 2019 50-extensions.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 527 Jul 1 2011 50-monitor.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 491 Jul 1 2011 50-screen.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 1913 Dec 17 2018 70-synaptics.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 115 Dec 13 2018 70-vmmouse.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 2747 Mar 25 07:58 70-wacom.conf
    -rw-r--r-- 1 root root 247 Sep 11 10:15 90-intel.conf

  3. #3

    Default Re: Will not boot into graphics mode now

    prime-select nvidia
    fixed it.
    But how did it break?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •