Results 1 to 2 of 2

Thread: Motion and systemd

  1. #1

    Default Motion and systemd

    When I run motion from the command line works just fine. E.g. as root user both:

    Code:
    # Run as daemon
    motion -b
    or
    Code:
    # Run normally
    motion -n
    works fine but:
    Code:
    service motion start
    fails and outputs:
    Code:
    ● motion.service - Motion capture                                                                         
       Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/motion.service; enabled; vendor preset: disabled)
       Active: deactivating (stop-sigterm) since Sun 2019-08-11 03:07:27 MST; 21ms ago
      Process: 557 ExecStart=/usr/bin/motion ${MOTION_OPTIONS} (code=exited, status=0/SUCCESS)
     Main PID: 557 (code=exited, status=0/SUCCESS)
        Tasks: 4 (limit: 4915)
       CGroup: /system.slice/motion.service
               └─558 /usr/bin/motion
    Does anyone have any idea why this would be the case?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    10,925
    Blog Entries
    2

    Default Re: Motion and systemd

    Try
    Code:
    systemctl start motion
    If it still fails, then inspect the code snippet (or post) the results of
    Code:
    systemctl status motion
    TSU
    Beginner Wiki Quickstart - https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Quickstart_Wiki
    Solved a problem recently? Create a wiki page for future personal reference!
    Learn something new?
    Attended a computing event?
    Post and Share!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •