Results 1 to 5 of 5

Thread: Dingbat character not displaying or printing

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    974

    Default Dingbat character not displaying or printing

    I am trying to view and print a PDF from third party .
    I normally use okular as my PDF viewer

    It has a checkmark character in it, I suspect a Zaphdingbat since I see zaphdingbat listed on the PDF Properties-FONT listing as not embedded.

    I now realize I have seen this issue recently with some other PDFs, did not recognize the issue, just went back to my Windows VM.

    Okular shows the following mapping: ZapfDingbats Type 1 /usr/share/fonts/truetype/arial.ttf which probably explains the lack of display.


    Looking at my installed fonts, I don't find any checkmark characters.
    LibreOffice does have one, from an internal(?) OpenCharacter font.
    When Libreoffice outputs a PDF, it embeds the font so it does display OK in Okular.

    Has anyone solved this?

    I am guessing the root cause is licensing rights, etc.
    Desk: i7-4790K Leap 15.1(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0
    Lap: HPDV7T i7 Leap 15.0(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0

  2. #2
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Norfolk, UK
    Posts
    1,329

    Default Re: Dingbat character not displaying or printing

    You could try installing "ZapfDingbats" to ~/.local/share/fonts

    The font is available here: https://www.wfonts.com/font/zapfdingbats

    ... but I don't know if that will solve your problem, probably worth a try though
    Regards, Paul

    2x Tumbleweed (Snapshot: 20191207) KDE Plasma 5
    2x Leap 15.1 KDE Plasma 5

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    974

    Default Re: Dingbat character not displaying or printing

    Thanks, most of my Googling led me to believe this was locked up tight Int Prop, but I did as you suggested and downloaded/installed.

    I can use the font in LibreOffice, but as of yet have not found a way to get Okular to see it.'

    I did try logout/login to restart Plasma, next will be a reboot.

    Thanks for the quick response
    Desk: i7-4790K Leap 15.1(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0
    Lap: HPDV7T i7 Leap 15.0(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    4,067

    Default AW: Dingbat character not displaying or printing


  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    974

    Default Re: Dingbat character not displaying or printing

    Thanks for the reference, my German is 50+ years out of date but the suggestions are rather clear.

    I did get the font and after install I do see the proper file being referenced for the redirection on okular, yet still no display of the suspected dingbat character.
    I am now thinking there is more to it than just the font.

    This is a once a year file, I have a solution called Win10 in a VM, I think I'll settle for that for now.
    Desk: i7-4790K Leap 15.1(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0
    Lap: HPDV7T i7 Leap 15.0(x86_64)4.12.14-lp151.28.7-default KF5 59.0 Plasma 5.14.4 Qt 5.13.0

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •