Results 1 to 5 of 5

Thread: Geen internet met LAN-kabel

  1. #1

    Default Geen internet met LAN-kabel

    Ik heb een Asus Vivo computer met daarop Windows en OpenSuSE. Ik heb een internetverbinding met een netwerkkabel, omdat dat betrouwbaar is.
    Sinds vijf geen verbinding meer. Moet iets van Leap zijn, want onder Windows werkt de verbinding wel. De wifiverbinding doet het trouwens ook niet.
    Geen idee wat er aan de hand is.
    Bij voorbaat dank voor hulp.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,643

    Default Re: Geen internet met LAN-kabel

    Daar hebben we in ieder geval het volgende voor: https://forums.opensuse.org/showthre...eerste-analyse

    Dus, doe de commandos totdat er iets fout is en post dat hier zodat wij verder kunnen helpen.
    Henk van Velden

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,494
    Blog Entries
    14

    Default Re: Geen internet met LAN-kabel

    Je zou, naast gebruikmaking van wat Henk al aangeeft, ook eerst
    Code:
    sudo netconfig -f update
    kunnen doen. Als beide het voorheen wel deden, lijkt het me geen driver probleem.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #4

    Default Re: Geen internet met LAN-kabel

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Daar hebben we in ieder geval het volgende voor: https://forums.opensuse.org/showthre...eerste-analyse

    Dus, doe de commandos totdat er iets fout is en post dat hier zodat wij verder kunnen helpen.
    De pings met ip adressen gingen goed, met de domeinnaam lukte niet.Maar probleem is opgelost met suggestie van Knurpht.
    Nuttig om te weten hoe je netwerkverbindingen met ping kunt testen. Reuze bedankt

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,643

    Default Re: Geen internet met LAN-kabel

    Quote Originally Posted by wolde View Post
    De pings met ip adressen gingen goed, met de domeinnaam lukte niet.Maar probleem is opgelost met suggestie van Knurpht.
    Nuttig om te weten hoe je netwerkverbindingen met ping kunt testen. Reuze bedankt
    Tot je dienst.

    Als je tijd over hebt, er zijn nog meer Korte Uitleg paginaas daar.
    Henk van Velden

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •