Results 1 to 4 of 4

Thread: Invalid "factory" repositories

  1. #1
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Australia
    Posts
    15

    Default Invalid "factory" repositories

    Hi all,

    I have been unable to find a solution to the following problem with some open-suse tumbleweed repositories. The zypper ref command gives this:

    leo67@linux-mhs1:~> sudo zypper ref
    [sudo] password for root:
    Repository 'Visual Studio Code' is up to date.
    Repository 'openSUSE:Tumbleweed' is up to date.
    Repository 'home:Herbster0815' is up to date.
    Repository 'home:ecsos:Backup' is up to date.
    Retrieving repository 'openSUSE:Factory:Staging' metadata .....................................................................[error]
    Repository 'openSUSE:Factory:Staging' is invalid.
    [http-download.opensuse.org-28ea6f20|http://download.opensuse.org/reposit...ing/standard/] Valid metadata not found at specified URL
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Skipping repository 'openSUSE:Factory:Staging' because of the above error.
    Retrieving repository 'openSUSE:Factory:Staging' metadata .....................................................................[error]
    Repository 'openSUSE:Factory:Staging' is invalid.
    [http-download.opensuse.org-3eb0f066|http://download.opensuse.org/reposit...ing/standard/] Valid metadata not found at specified URL
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Skipping repository 'openSUSE:Factory:Staging' because of the above error.
    Retrieving repository 'openSUSE:Factory:Staging' metadata .....................................................................[error]
    Repository 'openSUSE:Factory:Staging' is invalid.
    [http-download.opensuse.org-7a85da81|http://download.opensuse.org/reposit...ing/standard/] Valid metadata not found at specified URL
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Skipping repository 'openSUSE:Factory:Staging' because of the above error.
    Retrieving repository 'openSUSE:Factory:Staging:A' metadata ...................................................................[error]
    Repository 'openSUSE:Factory:Staging:A' is invalid.
    [http-download.opensuse.org-9e91859f|http://download.opensuse.org/reposit...otstrap_copy/] Valid metadata not found at specified URL
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Skipping repository 'openSUSE:Factory:Staging:A' because of the above error.
    Repository 'home:fusion809' is up to date.
    Repository 'home:twotaps:branches:home:Herbster0815' is up to date.
    Retrieving repository 'openSUSE:Factory:Staging' metadata .....................................................................[error]
    Repository 'openSUSE:Factory:Staging' is invalid.
    [http-download.opensuse.org-ba45d9e1|http://download.opensuse.org/reposit...ing/standard/] Valid metadata not found at specified URL
    Please check if the URIs defined for this repository are pointing to a valid repository.
    Skipping repository 'openSUSE:Factory:Staging' because of the above error.
    Repository 'openSUSE:Factory:Staging:A' is up to date.
    Repository 'openSUSE:Factory' is up to date.
    Repository 'packman' is up to date.
    Repository 'openSUSE-Tumbleweed-Non-Oss' is up to date.
    Repository 'openSUSE-Tumbleweed-Oss' is up to date.
    Repository 'openSUSE-Tumbleweed-Update' is up to date.
    Some of the repositories have not been refreshed because of an error.
    leo67@linux-mhs1:~>


    This is the same issue on my laptop and desktop with opensuse.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,498
    Blog Entries
    15

    Default Re: Invalid "factory" repositories

    Hi
    None of the repositories your having issues with are 'standard' tumbleweed repositories, factory is for testing only, not day to day usage....
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL, USA
    Posts
    1,570

    Default Re: Invalid "factory" repositories

    It could be related to https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1123967 or mirror state inconsistency at the time you are trying to use them. Also likely is some combination of all those other repos not part of standard TW, as malcolmlewis indicated. Try disabling all except Packman, OSS, Non-OSS and Update, then refreshing and duping. If you actually need any of the others, add back and use one at a time until you reach whatever state you require that demands more, then disable all but the standard ones again.
    Reg. Linux User #211409 *** multibooting since 1992
    Primary: 42.3,TW,15.0 & 13.1 on Haswell w/ RAID
    Secondary: eComStation (OS/2)&42.3 on 965P/Radeon
    Tertiary: TW,15.0,42.3,Fedora,Debian,more on Kaby Lake,Q45,Q43,G41,G3X,965G,Cedar,Caicos,Oland,GT218&&&

  4. #4
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Australia
    Posts
    15

    Default Re: Invalid "factory" repositories

    Quote Originally Posted by mrmazda View Post
    It could be related to https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1123967 or mirror state inconsistency at the time you are trying to use them. Also likely is some combination of all those other repos not part of standard TW, as malcolmlewis indicated. Try disabling all except Packman, OSS, Non-OSS and Update, then refreshing and duping. If you actually need any of the others, add back and use one at a time until you reach whatever state you require that demands more, then disable all but the standard ones again.
    Thx, seems to have worked. I did not realize (a bit new to opensuse) that "factory" was the "testing" repositories.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •