Results 1 to 10 of 10

Thread: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

  1. #1

    Default iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    Hi<br>
    <br>
    WiFi stop working on latest updates same thing on latest tumbleweed KDE live <br>
    <br>
    On boot I get <br>
    Code:
     &nbsp;iwlwifi transaction failure &nbsp;
    <br>
    <br>But lspci shows the driver is present<br><br>
    Code:
    .&nbsp; Kernel driver in use: iwlwifi &nbsp; &nbsp; Kernel modules: iwlwifi 00: 86 80 83 00 00 00 10 00 00 00 80 02 00 00 00 00 10: 04 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 20: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 86 80 05 13 30: 00 00 00 00 c8 00 00 00 00 00 00 00 00 01 00 00 40: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 50: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 60: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 70: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 80: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 90: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 a0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 b0: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 c0: 00 00 00 00 00 00 00 00 01 d0 23 c8 00 00 00 0d d0: 05 e0 80 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 e0: 10 00 01 00 c0 8e 00 10 10 08 1b 00 11 9c 06 00 f0: 00 00 11 10 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 &nbsp;
    <br>

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,763
    Blog Entries
    14

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    Please, make your posts readable, i.e. without html tags.
    And post output of
    Code:
    zypper lr -d
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    Code:
     # | Alias | Name | Enabled | GPG Check | Refresh | Priority | Type | URI | Service ---+--------------+--------------------------+---------+-----------+---------+----------+--------+----------------------------------------------------------------------------------------------------------------+-------- 1 | KUA | KUA | Yes | (r ) Yes | Yes | 75 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Unstable:/Applications/KDE_Unstable_Frameworks_openSUSE_Factory | 2 | KUE | KUE | Yes | (r ) Yes | Yes | 75 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Unstable:/Extra/KDE_Unstable_Frameworks_openSUSE_Factory | 3 | KUF | KUF | Yes | (r ) Yes | Yes | 75 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Unstable:/Frameworks/openSUSE_Factory | 4 | Kernel_Head | Kernel Head | No | ---- | ---- | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/Kernel:/HEAD/standard/ | 5 | Mozilla | Mozilla | No | ---- | ---- | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Tumbleweed/ | 6 | Packman | Packman | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://ftp.gwdg.de/pub/linux/misc/packman/suse/openSUSE_Tumbleweed/ | 7 | QT5F | QT5F | Yes | (r ) Yes | Yes | 75 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Unstable:/Qt/openSUSE_Tumbleweed/ | 8 | Security | Security | No | ---- | ---- | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/security/openSUSE_Factory/ | 9 | repo-non-oss | openSUSE-Factory-Non-Oss | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/factory/repo/non-oss/ | 10 | repo-oss | openSUSE-Factory-Oss | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/factory/repo/oss/ | 11 | science | science | No | ---- | ---- | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/repositories/science/openSUSE_Tumbleweed/ |

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    24,973

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    You have a very strange copy/paste functionality
    Henk van Velden

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,640
    Blog Entries
    15

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    Hi
    Since your using Factory and there were major changes, see https://lists.opensuse.org/opensuse-.../msg00545.html you would need to look at a bug report or fix and submit....?

    Any particular reason your using Factory (untested) and not Tumbleweed (tested)?
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  6. #6

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    Factory works very well can't complain, but I downloaded yesterday tumbleweed KDE live and getting the same thing from the usb stick

  7. #7

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    [HTML][
    dmesg | grep firmware


    iwlwifi 0000:02:00.0: loaded firmware version 39.31.5.1 build 35138 op_mode iwldvm


    /HTML]

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,640
    Blog Entries
    15

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    Quote Originally Posted by barril View Post
    Factory works very well can't complain, but I downloaded yesterday tumbleweed KDE live and getting the same thing from the usb stick
    Hi
    Well I can confirm that iwlwifi works fine with Tumbleweed/GNOME with NetworkManager;

    Code:
    /sbin/lspci -nnk |grep -A3 Network
    
    03:00.0 Network controller [0280]: Intel Corporation Wireless 3165 [8086:3165] (rev 81)
        DeviceName: Intel WLAN 3165NGWG Stone Peak 1 ac 1x1 + BT 4 LE PCIe+USB+NGFF_2230 WW
        Subsystem: Intel Corporation Dual Band Wireless AC 3165 [8086:4010]
        Kernel driver in use: iwlwifi
    
    /usr/sbin/iwconfig 
    
    wlo1      IEEE 802.11  ESSID:"xxxxxx"
              Mode:Managed  Frequency:2.422 GHz  Access Point: 74:31:70:FA:09:D5
              Bit Rate=54 Mb/s   Tx-Power=22 dBm
              Retry short limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
              Power Management:on
              Link Quality=70/70  Signal level=-34 dBm
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:0  Invalid misc:25   Missed beacon:0
    
    ip addr show wlo1
    
    3: wlo1: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP group default qlen 1000
        link/ether 84:ef:18:2e:79:08 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
        inet 192.168.10.233/24 brd 192.168.10.255 scope global dynamic noprefixroute wlo1
           valid_lft 3255sec preferred_lft 3255sec
        inet6 fe80::ed96:19a6:2583:7248/64 scope link noprefixroute
           valid_lft forever preferred_lft forever
    
    uname -a
    
    Linux bert.homelinux.org 4.20.2-1-default #1 SMP PREEMPT Sun Jan 13 12:37:46 UTC 2019 (036c5c2) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    
    cat /etc/os-release 
    
    NAME="openSUSE Tumbleweed"
    # VERSION="20190126"
    ID="opensuse-tumbleweed"
    ID_LIKE="opensuse suse"
    VERSION_ID="20190126"
    PRETTY_NAME="openSUSE Tumbleweed"
    ANSI_COLOR="0;32"
    CPE_NAME="cpe:/o:opensuse:tumbleweed:20190126"
    BUG_REPORT_URL="https://bugs.opensuse.org"
    HOME_URL="https://www.opensuse.org/"
    Not softblocked?


    Code:
    /usr/sbin/rfkill
    
    ID TYPE      DEVICE      SOFT      HARD
     0 wlan      phy0   unblocked unblocked
     1 bluetooth hci0   unblocked unblocked
    I think you will find the expectation in using factory is for testing/developing/fixing and submitting, I would suggest the mailing list or bugzilla;

    openSUSE:Communication channels - openSUSE

    openSUSE:Submitting bug reports - openSUSE
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,763
    Blog Entries
    14

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    Your mix of repos is a mess. Guarantee for problems. My 2 cents.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  10. #10

    Default Re: iwlwifi not working on factory/tumbleweed (KDE)

    After resuming from suspend wifi came back up but not always so it works kind of

    //Cheers,.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •