Results 1 to 4 of 4

Thread: KRDC/ Remmina not connecting, CLI XfreeRDP works

  1. #1

    Default KRDC/ Remmina not connecting, CLI XfreeRDP works

    I want to connect to a Windows server, but both using KRDC and Remmina the connection is not set-up, under Tumbleweed. When I launch xfreerdp from the command line I can successfully log on to the server. That is not desired though. Also when I use Leap 15 running in a Virtualbox KRDC can connect to the same server without issue.

    What can I try to fix this, sot that KRDC from Tumbleweed connects successfully?
    Main: openSUSE Tumbleweed | KDE | AMD A8-7600 R7 | 16GB | Xonar Essence STX
    Laptop: openSUSE Leap 15 | KDE | Intel i5-2520M | 8GB | Intel HD

  2. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Germany (Ore Mountains)
    Posts
    423

    Default Re: KRDC/ Remmina not connecting, CLI XfreeRDP works

    Do you see any error messages, that could help us to identify the problem? Did you use with xfreerdp exactly the same options as with the GUI tools?

    From KRDC it is known, that it tries to forward the not existent share /media, causing a connection failure.

    Hendrik

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    10,797
    Blog Entries
    1

    Default Re: KRDC/ Remmina not connecting, CLI XfreeRDP works

    Launch your connections using a command line in a console so you can see messages, or have an open journalctl console configured as follows so that you can see errors as they happen in real time
    Code:
    journalctl -f
    HTH,
    TSU
    Beginner Wiki Quickstart - https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Quickstart_Wiki
    Solved a problem recently? Create a wiki page for future personal reference!
    Learn something new?
    Attended a computing event?
    Post and Share!

  4. #4

    Thumbs up Re: KRDC/ Remmina not connecting, CLI XfreeRDP works [SOLVED]

    Quote Originally Posted by hendwolt View Post
    Do you see any error messages, that could help us to identify the problem? Did you use with xfreerdp exactly the same options as with the GUI tools?

    From KRDC it is known, that it tries to forward the not existent share /media, causing a connection failure.

    Hendrik
    Thanks for the suggestion! Replacing the /media value with a value that exists allows met to connect.
    Main: openSUSE Tumbleweed | KDE | AMD A8-7600 R7 | 16GB | Xonar Essence STX
    Laptop: openSUSE Leap 15 | KDE | Intel i5-2520M | 8GB | Intel HD

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •