Results 1 to 4 of 4

Thread: mpi problem, no access to mpif90 or mpifort

  1. #1

    Default mpi problem, no access to mpif90 or mpifort

    I have installed Leap 15 on my development machines and have installed mpi and have access to the following wrappers mpicc, mpiCC and mpif77, for compiling C, C++ and fixed format Fortran 77. The following wrappers mpif90 and mpifort are missing. I would be grateful for any help on how to make these available.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,118
    Blog Entries
    2

    Default Re: mpi problem, no access to mpif90 or mpifort

    Looks like around a year or two ago, mpifort is supposed to replace all the other packaging based on older conventions, and possibly as part of an OpenMPI package.

    Recommend you submit a bug to https://bugzilla.opensuse.org.
    The automatic maintenance likely needs to be updated to support current releases.

    TSU
    Beginner Wiki Quickstart - https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Quickstart_Wiki
    Solved a problem recently? Create a wiki page for future personal reference!
    Learn something new?
    Attended a computing event?
    Post and Share!

  3. #3

    Default Re: mpi problem, no access to mpif90 or mpifort

    It was an error on my part. In previous versions of openSUSE the openmpi install I did ended up putting the wrappers in /usr/bin. A rpm -qal | grep openmpi | grep mpifort showed me that they were in a new location. I've added this to my path and every thing works fine now.
    I am going to do a install from scratch of openSUSE 15 on another of my development systems to try and find out why I have partial versions of the wrappers in the /usr/bin directory. If anyone is interested I'll do a follow up of what I find.

    Quote Originally Posted by tsu2 View Post
    Looks like around a year or two ago, mpifort is supposed to replace all the other packaging based on older conventions, and possibly as part of an OpenMPI package.

    Recommend you submit a bug to https://bugzilla.opensuse.org.
    The automatic maintenance likely needs to be updated to support current releases.

    TSU

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    11,118
    Blog Entries
    2

    Default Re: mpi problem, no access to mpif90 or mpifort

    Quote Originally Posted by sttp1553 View Post
    It was an error on my part. In previous versions of openSUSE the openmpi install I did ended up putting the wrappers in /usr/bin. A rpm -qal | grep openmpi | grep mpifort showed me that they were in a new location. I've added this to my path and every thing works fine now.
    I am going to do a install from scratch of openSUSE 15 on another of my development systems to try and find out why I have partial versions of the wrappers in the /usr/bin directory. If anyone is interested I'll do a follow up of what I find.
    Congrats on finding mpifort, I couldn't.
    I also couldn't figure which openmpi package might include any kind of fortran support, which package are you using?

    As always,
    I strongly recommend using virtualization for your Development work for the many benefits, in this case the ability to quickly replicate machines with specific environments.

    TSU
    Beginner Wiki Quickstart - https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Quickstart_Wiki
    Solved a problem recently? Create a wiki page for future personal reference!
    Learn something new?
    Attended a computing event?
    Post and Share!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •