Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: computer stops after plymouth runs

  1. #11
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,628
    Blog Entries
    3

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Quote Originally Posted by prudereid View Post
    i'm not useing wayland .
    I hope someone with successful experience using Nvidia graphics can step in and help here.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  2. #12

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    After all kinds of errors , weird text on the screen , disks being unmounted and then finally i could not
    turn the computer off so i had to switch off the power supply ... i found a popped capacitor in the
    memory voltage regulation area of the motherboard . the board is just over 10 years old .
    sorry for assuming it was a software problem .

  3. #13
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,628
    Blog Entries
    3

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Quote Originally Posted by prudereid View Post
    ... i found a popped capacitor in the
    memory voltage regulation area of the motherboard .
    That's probably what happened to my older computer -- almost 10 years old, that started misbehaving last year.

    10 years is a pretty good life for a computer. I just replaced it at that stage.

    In any case, I'm glad you were able to track this down. And thanks for reporting back.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  4. #14
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL, USA
    Posts
    1,691

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Check out badcaps.net if interested in either self- or professional repair. I've managed to resurrect more than half the motherboards I've had with bad caps. More often I've found caps bad in power supplies, and had better success replacing those.
    Reg. Linux User #211409 *** multibooting since 1992
    Primary: 42.3,TW,15.0 & 13.1 on Haswell w/ RAID
    Secondary: eComStation (OS/2)&42.3 on 965P/Radeon
    Tertiary: TW,15.0,42.3,Fedora,Debian,more on Kaby Lake,Q45,Q43,G41,G3X,965G,Cedar,Caicos,Oland,GT218&&&

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •