Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: computer stops after plymouth runs

  1. #1

    Default computer stops after plymouth runs

    i got a single update a day ago . i believe it was called " messagelib " . i turned my computer off while
    i was out and when i started it again i could log in to plymouth and after that kde would not run . after a few
    minutes it would go back to plymouth . after another attempted login i would get x and could not do anything .

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,641
    Blog Entries
    3

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Something is amiss with your description.

    Plymouth provides the splash screen during startup. But it does not provide a login. It is the DM (display manager) that provides the login. Since you are using KDE, that's probably SDDM.

    There was a recent kernel update. Maybe booting to the previous kernel works.

    My guess: you have Nvidia graphics (or maybe AMD graphics), and the Nvidia drivers are causing problems.

    Perhaps you can tell us something about your graphics card.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  3. #3

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    i have a nvidia 9500gt . the last time it booted the nvidia splash screen was visible for a minute .
    normally i would never see it .

  4. #4

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    i booted to a previous kernel . could not get kde to work but i have icewm running now .

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,641
    Blog Entries
    3

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Are you using the nvidia drivers, or are you using the nouveau graphics drivers? (If you have not done anything to install nvidia drivers, then you are probably using nouveau drivers).
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  6. #6

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Quote Originally Posted by nrickert View Post
    Are you using the nvidia drivers, or are you using the nouveau graphics drivers? (If you have not done anything to install nvidia drivers, then you are probably using nouveau drivers).

    i am running nvidia drivers .

  7. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,641
    Blog Entries
    3

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Here's my suggestion:

    First see if you can boot to the newest kernel, and still get into Icewm. If not, use the previous kernel.

    Then, while running Icewm, uninstall the nvidia drivers. And then reinstall them. The chances are that this will fix your problem.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  8. #8

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    i reinstalled nvidia drivers .
    i can get kde to work half of the time now .

  9. #9
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,641
    Blog Entries
    3

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    Quote Originally Posted by prudereid View Post
    i reinstalled nvidia drivers .
    i can get kde to work half of the time now .
    That's better than not working at all. But it really should work all of the time.

    If, by any chance, you are running KDE under Wayland, then best not to do that.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;
    testing Leap 15.2Alpha

  10. #10

    Default Re: computer stops after plymouth runs

    i'm not useing wayland .

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •