Results 1 to 3 of 3

Thread: Font matching broken (?)

  1. #1

    Unhappy Font matching broken (?)

    Hi all,

    I observe a strange font matching behaviour on my Leap 15 machine:

    Code:
    $ fc-match Dingbats
    d050000l.pfb: "Dingbats" "Regular"
    $ fc-match ZapfDingbats
    Roboto-Regular.ttf: "Roboto" "Regular"
    I have PDFs created by R which include symbols from the Dingbats font with the font name "ZapfDingbats" for which I would expect to get also the Dingbats font. Due to the wrong font, the symbol is missing. While I do not like PDFs with non-embedded fonts, the standard fonts Helvetica, Zapf Dingbats etc should work in any reader.

    On another Leap 42.3 machine, the behaviour is correct:
    Code:
    $ fc-match Dingbats
    d050000l.pfb: "Dingbats" "Regular"
    $ fc-match ZapfDingbats
    d050000l.pfb: "Dingbats" "Regular"
    Any idea where this is coming from?

    Cheers

  2. #2

    Default Re: Font matching broken (?)

    add this lines to /etc/fonts/conf.d/30-metric-aliases.conf

    <alias binding="same">
    <family>ZapfDingbats</family>
    <accept><family>Dingbats</family></accept>
    </alias>

  3. #3

    Default Re: Font matching broken (?)

    Roboto-Regular.ttf: "Roboto" "Regular" - maybe default font.
    ZapfDingbats - maybe not installed font.

    Try to install ZapfDingbats font.
    Or make an alias as previously suggested.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •