Results 1 to 3 of 3

Thread: GeForce GTX 1060 Mobile/Intel HD Graphics 530 driver

  1. #1

    Default GeForce GTX 1060 Mobile/Intel HD Graphics 530 driver

    Hi all,
    I am having some trouble with driver installation/configuration for GeForce GTX 1060 Mobile/Intel HD Graphics 530 cards. While installing Leap 15.0, I opted to not install the nouveau driver, since I knew that I'd be installing the nvidiaG05 driver.

    After the fresh install, this is what my hwinfo looks like:

    Code:
    linux-2heb:/home/fhernand # hwinfo --gfxcard
    15: PCI 02.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)              
      [Created at pci.378]
      Unique ID: _Znp.++k+6PGPCF7
      SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:02.0
      SysFS BusID: 0000:00:02.0
      Hardware Class: graphics card
      Device Name: "Onboard IGD"
      Model: "Intel HD Graphics 530"
      Vendor: pci 0x8086 "Intel Corporation"
      Device: pci 0x191b "HD Graphics 530"
      SubVendor: pci 0x1a58 "Razer USA Ltd."
      SubDevice: pci 0x674f 
      Revision: 0x06
      Memory Range: 0xdd000000-0xddffffff (rw,non-prefetchable)
      Memory Range: 0x70000000-0x7fffffff (ro,non-prefetchable)
      I/O Ports: 0xf000-0xf03f (rw)
      Memory Range: 0x000c0000-0x000dffff (rw,non-prefetchable,disabled)
      IRQ: 255 (no events)
      Module Alias: "pci:v00008086d0000191Bsv00001A58sd0000674Fbc03sc00i00"
      Driver Info #0:
        Driver Status: i915 is active
        Driver Activation Cmd: "modprobe i915"
      Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
    
    27: PCI 100.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)
      [Created at pci.378]
      Unique ID: VCu0.2KRfcKVmjOF
      Parent ID: vSkL.DM+BmU_olp3
      SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.0
      SysFS BusID: 0000:01:00.0
      Hardware Class: graphics card
      Model: "nVidia GP106M [GeForce GTX 1060 Mobile]"
      Vendor: pci 0x10de "nVidia Corporation"
      Device: pci 0x1c20 "GP106M [GeForce GTX 1060 Mobile]"
      SubVendor: pci 0x1a58 "Razer USA Ltd."
      SubDevice: pci 0x674f 
      Revision: 0xa1
      Memory Range: 0xde000000-0xdeffffff (rw,non-prefetchable)
      Memory Range: 0xb0000000-0xbfffffff (ro,non-prefetchable)
      Memory Range: 0xc0000000-0xc1ffffff (ro,non-prefetchable)
      I/O Ports: 0xe000-0xefff (rw,disabled)
      Memory Range: 0xdf000000-0xdf07ffff (ro,non-prefetchable,disabled)
      IRQ: 255 (no events)
      Module Alias: "pci:v000010DEd00001C20sv00001A58sd0000674Fbc03sc00i00"
      Driver Info #0:
        Driver Status: nouveau is active
        Driver Activation Cmd: "modprobe nouveau"
      Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
      Attached to: #23 (PCI bridge)
    
    Primary display adapter: #15
    linux-2heb:/home/fhernand #
    My display resolution is still limited to 800x600, and it does not look like the nvidia driver is active after install. If someone has any ideas to debug this, I would be greatly appreciative!

    I've tried to install the nvidiaG05 driver with yast and the openSuSe easy way install instructions, but there is no difference and the driver is still not active.

    Since the laptop has the two graphics cards, I thought that I needed to install the bumblebee driver first, but that also did not work.

    Look forward to fixing this.

    Thanks,
    Fernando

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,523

    Default Re: GeForce GTX 1060 Mobile/Intel HD Graphics 530 driver

    You should not have messed with the nouveau driver the NVIDIA driver install should black list it. It is possible this failed because you did not install nouveau. Note that most of the nouveau driver is actually in the kernel so you only removed the user space part.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    3,724

    Default AW: GeForce GTX 1060 Mobile/Intel HD Graphics 530 driver

    If it is an Optimus Graphics, the normal Nvidia driver from Repo is not working and should be deleted.
    Please post:
    Code:
    cat /var/log/Xorg.0.log
    Post it on https://susepaste.org/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •