Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Leap 15 Unable to print from CLI

  1. #11
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Delta Quadrant
    Posts
    1,441

    Default Re: Leap 15 Unable to print from CLI

    Apparently the Lexmark drivers are garbage for the MS811.
    I switched to Generic PCL 4 driver and now it prints from CLI and GUI.
    Shouldn't make a difference but apparently it does.

  2. #12
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,173
    Blog Entries
    1

    Default Re: Leap 15 Unable to print from CLI

    Quote Originally Posted by GofBorg View Post
    Code:
    user@server:~>file -i -b test
    text/plain; charset=us-ascii
    That looks as expected. The next step is to examine the CUPS error log after submitting the CLI print job. Before doing that, put CUPS into debug mode for verbose reporting.
    Code:
    sudo cupsctl --debug-logging
    As /var/log/cups/error_log can be lengthy, just submit the portion relating to the last print job. Upload to https://susepaste.org/, change the 'Delete After' time to a sensible value, and post the link that it generates here. That might help with finding out where the issue is occurring.
    openSUSE Leap 15.0; KDE Plasma 5

  3. #13
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,173
    Blog Entries
    1

    Default Re: Leap 15 Unable to print from CLI

    Quote Originally Posted by GofBorg View Post
    Apparently the Lexmark drivers are garbage for the MS811.
    I switched to Generic PCL 4 driver and now it prints from CLI and GUI.
    Shouldn't make a difference but apparently it does.
    Ah, that is good to know.
    openSUSE Leap 15.0; KDE Plasma 5

  4. #14
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,345
    Blog Entries
    3

    Default Re: Leap 15 Unable to print from CLI

    Quote Originally Posted by GofBorg View Post
    Apparently the Lexmark drivers are garbage for the MS811.
    That would pretty much explain the problems you are seeing.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;

  5. #15
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,173
    Blog Entries
    1

    Default Re: Leap 15 Unable to print from CLI

    Quote Originally Posted by nrickert View Post
    That would pretty much explain the problems you are seeing.
    Yes, not a CUPS issue, and definitely not an openSUSE-specific issue either.
    openSUSE Leap 15.0; KDE Plasma 5

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •