Results 1 to 7 of 7

Thread: Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

  1. #1

    Default Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

    [EDIT]: Typo.
    As the title says, there's a little artifact in the blinking cursor in KDE-su password window. It's not the first time I've encountered this, and it has always happened after a KDE update. Is not related to which font is being used, since I've already tried to change with the same result. Three different systems are affected (all latest TUMBLEWEED).

    Here's a screen capture:

    What could be?
    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,862
    Blog Entries
    14

    Default Re: Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

    Since I don't see this on two Tw machines: How do you update Tw? If not through
    Code:
    zypper dup
    then run that command. It's the only supported way to upgrade Tw.

    If not, it might be a bug in the language file.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    How do you update Tw?
    I've always updated TW using -dup.

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    If not, it might be a bug in the language file.
    That's also my thought. Where should I look up for? openSUSE Bugzilla?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,862
    Blog Entries
    14

    Default Re: Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

    Quote Originally Posted by pablow View Post
    I've always updated TW using -dup.


    That's also my thought. Where should I look up for? openSUSE Bugzilla?
    Good one. I'd create a bugreport there first, against Tw, but it might be bugs.kde.org is a better place, since openSUSE's Tw packages are mostly 100% upstream
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,166

    Default Re: Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

    You could also try if it is also the case using a different language
    Code:
    LANG=C kdesu yast2
    Henk van Velden

  6. #6

    Default Re: Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Code:
    LANG=C kdesu yast2
    Already tried. Still the same.

    Ok, here's openSUSE bugzilla report:
    https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1108322

    If required, I'll open another against upstream.
    Thanks!

  7. #7

    Default Re: Weird character (artifact?) in the blinking cursor when being prompt to enter root password

    Ok, it seems it was a Qt bug, which has already been fixed in 5.11.2. Everything is fine now.
    Cheers.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •