Results 1 to 4 of 4

Thread: Where is the splah sound coming from?

  1. #1

    Default Where is the splah sound coming from?

    I just did a clean install of Leap 15 on a new partition. Installation went okay but on the first boot, after grub, I get a sound that syncs with the splash screen animation. I rebooted and edited the splash entry from splash=silent to splash=verbose. The sound is still there even though the animation screen is not displayed. Worst yet is that the sound continues even after I have logged into the system.

    What is going on?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,582

    Default Re: Where is the splah sound coming from?

    Never seen or heard of that before. You need to tell us about your hardware. Particularly what sound card/chip lspci should show the hardware .

  3. #3

    Default Re: Where is the splah sound coming from?

    The machine is an HP DC5750 Microtower. If I run lspci it shows as AMD/ATI SBx00 Azalia (Intel HDA) Yast sound says the driver snd-ada-intel. It stops while I am playing a sound through the speakers, then starts again shortly after the sound stops playing. I can stop it by deleting it in Yast sound.

    If I reboot to Leap 42.3 it works fine as it has for all previous releases.

    Dennis

  4. #4

    Default Re: Where is the splah sound coming from?

    Well it looks like the response from "oldcpu" to this thread: https://www.google.com/url?sa=t&rct=...PACvKQt6jm08l8 did the trick. I set the option "power_save=0" for the driver and it seems to have taken care of the issue. Thanks to all the information in this forum.

    Dennis

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •