Results 1 to 3 of 3

Thread: Unable to connect to display on login

  1. #1

    Default Unable to connect to display on login

    After updating to 42.3, after boot I am presented with a black screen with the mouse cursor. By using Ctrl+Alt+F1 I can login to the command line.

    I have tried booting with ‘nomodeset’ in the grub entry, but this results in the same outcome.

    What are my options?

  2. #2

    Default Re: Unable to connect to display on login

    you need to see the Xorg.log file which will point you in the right direction - your screen is essentially broken.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    FL, USA
    Posts
    1,581

    Default Re: Unable to connect to display on login

    What did you "update to 42.3" from?

    Please share here, logged in as root after Ctrl-Alt-Fn, output from the following using code (# ) tags:
    Code:
    if ! [ -x /usr/bin/inxi ] ; then echo y | zypper in inxi ; inxi -Gxx; journalctl -b | grep -i failed
    Also provide us with your /var/log/Xorg.0.log file in same manner, or using the susepaste command (or equivalent uploading) and providing here a link to it.
    Reg. Linux User #211409 *** multibooting since 1992
    Primary: 42.3,TW,15.0 & 13.1 on Haswell w/ RAID
    Secondary: eComStation (OS/2)&42.3 on 965P/Radeon
    Tertiary: TW,15.0,42.3,Fedora,Debian,more on Kaby Lake,Q45,Q43,G41,G3X,965G,Cedar,Caicos,Oland,GT218&&&

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •