Results 1 to 9 of 9

Thread: Mobile version does not redirect login to micro focus.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    4,943

    Default Mobile version does not redirect login to micro focus.

    Running iOS 11.4.1 (it started earlier). At some point I cleared Safari history and since then when I press login on forum start page I get some login form where my user does not work. I can workaround it by first logging in on some other page (like bugzilla) which does authenticate me using micro focus single sign on after which I can use forums under my account.

    Anyone seen it too? I can send screenshot of login page if needed.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,007
    Blog Entries
    1

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    Quote Originally Posted by arvidjaar View Post
    Running iOS 11.4.1 (it started earlier). At some point I cleared Safari history and since then when I press login on forum start page I get some login form where my user does not work. I can workaround it by first logging in on some other page (like bugzilla) which does authenticate me using micro focus single sign on after which I can use forums under my account.

    Anyone seen it too? I can send screenshot of login page if needed.
    I haven't been able to replicate that behaviour here. I just cleared my Safari history on my iPhone and selected attempted to login, which redirected me to the login.microfocus.com page.
    openSUSE Leap 15.0; KDE Plasma 5

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,299
    Blog Entries
    15

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    Hi
    Likewise here redirected and logged in fine, this is my first post from my iPhone...
    Last edited by malcolmlewis; 28-Jul-2018 at 19:08.
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,037

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    On Sat, 28 Jul 2018 19:26:03 +0000, arvidjaar wrote:

    > Running iOS 11.4.1 (it started earlier). At some point I cleared Safari
    > history and since then when I press login on forum start page I get some
    > login form where my user does not work. I can workaround it by first
    > logging in on some other page (like bugzilla) which does authenticate me
    > using micro focus single sign on after which I can use forums under my
    > account.
    >
    > Anyone seen it too? I can send screenshot of login page if needed.


    I don't know about on iOS, but on Android, there is no integration with
    the mobile template for the single sign-on solution. You need to switch
    to a non-mobile template in order to log in.

    Jim
    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  5. #5
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    4,943

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    Quote Originally Posted by hendersj View Post
    I don't know about on iOS, but on Android, there is no integration with
    the mobile template for the single sign-on solution. You need to switch
    to a non-mobile template in order to log in.
    This looks like it - I’m redirected to the page https://forums.opensuse.org/mobile.php?do=login

    What baffles me, somehow it did work in the past and ones I was redirected to the single sign on page too.

    Is it possible to fix it? Unfortunately, I do not see any way to switch back to mobile view and full version is hard to use on small screen.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    17,037

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    On Sun, 29 Jul 2018 05:56:02 +0000, arvidjaar wrote:

    > hendersj;2875594 Wrote:
    >> I don't know about on iOS, but on Android, there is no integration with
    >> the mobile template for the single sign-on solution. You need to
    >> switch to a non-mobile template in order to log in.

    > This looks like it - I’m redirected to the page
    > https://forums.opensuse.org/mobile.php?do=login
    >
    > What baffles me, somehow it did work in the past and ones I was
    > redirected to the single sign on page too.
    >
    > Is it possible to fix it? Unfortunately, I do not see any way to switch
    > back to mobile view and full version is hard to use on small screen.


    I've never seen it work, but I don't spend a lot of time using the forums
    via the web, much less via a mobile browser.

    You can change the theme to the mobile theme, but I'll have to look again
    at how you do that once logged in.

    Jim
    --
    Jim Henderson
    openSUSE Forums Administrator
    Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

  7. #7
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Utah, USA, Earth, Milky Way
    Posts
    7,484
    Blog Entries
    3

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    Hey Jim Henderson:

    >there is no integration with
    >the mobile template for the single sign-on solution.


    Yup. Unfortunately.

    --
    Kim - 7/31/2018 2:05:01 PM

  8. #8
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    4,943

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    Apparently if there is valid cookie, login manages to use it (after several redirections) without going via password request form. Sometimes it works for several days. This probably explains how it worked before (except I still do not know how cookie lifetime is determined).

  9. #9

    Default Re: Mobile version does not redirect login to micro focus.

    As I was affected also by the missing mobile template, using Firefox on Android (61.0.2), I've found the following way as an easy workaround for me:

    When on forums.opensuse.org in mobile view, not logged in already:

    • Set Firefox' option "Desktop Page"
    • After forums.opensuse.org has been refreshed in desktop view, select "Login", as usual
    • Enter credentials on login.microfocus.com
    • After successful login and automatic redirection back to forums.opensuse.org main page (in desktop view), click on whatever link desired, e.g. a specific forum
    • Un-set Firefox' option "Desktop Page"


    Doing this, Firefox refreshes selected page on mobile view, and you're shown as logged in.


    Michael

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •