Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 81 to 87 of 87

Thread: Testowanie

  1. #81

    Default Re: Testowanie

    Na USB. Żeby nie było łatwo na stacjonarnym mam tą samą wersję Tumbleweed i nie ma takich problemów.
    Problem jest znany, ale nie rozwiązany.
    https://forums.opensuse.org/showthre...r-last-upgrade

  2. #82
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    151
    Blog Entries
    15

    Default Re: Testowanie

    Czyli, uruchomienie z poprzedniego kernela w grub powinno pomóc?

    Nie pomogło, czy dopiero będziesz testować?

  3. #83

    Default Re: Testowanie

    Uruchomienie z poprzedniego kernela nie pomaga. Zresztą ten poprzedni jest jakiś świeży. Może dlatego, że długo nie aktualizowałem.
    Stwierdziłem natomiast jedną rzecz. Problem z myszką występuje tylko przy zasilaniu bateryjnym. Gdy laptop jest podpity do prądu działa lepiej.
    Wadę sprzętową wykluczam bo w Windowsach nie ma takiego problemu.

  4. #84
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    151
    Blog Entries
    15

    Default Re: Testowanie

    W końcu:
    Code:
    (beta) d@x260:[~]> ssh root@skylake inxi -bm
    System:    Kernel: 5.14.21-150400.22-default x86_64 bits: 64 Console: N/A
               Distro: openSUSE Leap 15.4
    Machine:   Type: Desktop System: Dell product: OptiPlex 7050 v: N/A serial: <filter>
               Mobo: Dell model: 0NW6H5 v: A00 serial: <filter> UEFI: Dell v: 1.21.0 date: 07/12/2022
    Memory:    RAM: total: 2.12 GiB used: 236.4 MiB (10.9%)
               Array-1: capacity: 64 GiB slots: 4 EC: None
               Device-1: DIMM1 size: 8 GiB speed: spec: 2667 MT/s actual: 2133 MT/s
               Device-2: DIMM2 size: 8 GiB speed: spec: 2667 MT/s actual: 2133 MT/s
               Device-3: DIMM3 size: No Module Installed
               Device-4: DIMM4 size: No Module Installed
    CPU:       Info: Single Core Intel Core i5-6600 [N/A] speed: 3312 MHz
    Graphics:  Device-1: Intel HD Graphics 530 driver: i915 v: kernel
               Display: server: No display server data found. Headless machine?
               resolution: <missing: xdpyinfo>
               OpenGL: renderer: N/A v: N/A
    Network:   Device-1: Intel Ethernet I219-LM driver: e1000e
    Drives:    Local Storage: total: 704.24 GiB used: 15.48 GiB (2.2%)
    Info:      Processes: 185 Uptime: 1h 3m Shell: sshd inxi: 3.3.07
    Code:
    (beta) d@x260:[~]> ssh root@uyuni inxi -bm
    X11 forwarding request failed on channel 0
    System:    Kernel: 5.14.21-150400.22-default x86_64 bits: 64 Console: N/A
               Distro: openSUSE Leap 15.4
    Machine:   Type: Xen System: Xen product: HVM domU v: 4.16.0_08-150400.2 serial: <filter>
               Mobo: N/A model: N/A serial: N/A BIOS: Xen v: 4.16.0_08-150400.2 date: 04/08/2022
    Memory:    RAM: total: 9.7 GiB used: 2.88 GiB (29.7%)
               Array-1: capacity: 9.99 GiB slots: 1 EC: Multi-bit ECC
               Device-1: DIMM 0 size: 9.99 GiB speed: N/A
    CPU:       Info: Triple Core Intel Core i5-6600 [MCP] speed: 3312 MHz
    Graphics:  Device-1: Cirrus Logic GD 5446 driver: cirrus v: kernel
               Display: server: No display server data found. Headless machine? tty: N/A
               Message: Advanced graphics data unavailable in console for root.
    Network:   Device-1: Intel 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI type: network bridge driver: N/A
    Drives:    Local Storage: total: 300 GiB used: 3.35 GiB (1.1%)
    Info:      Processes: 203 Uptime: 0h 38m Init: systemd runlevel: 3 Shell: sshd inxi: 3.3.07
    WiP...

  5. #85

    Default Re: Testowanie

    A mysz działa?

  6. #86
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    151
    Blog Entries
    15

    Default Re: Testowanie

    Działa. :-)

  7. #87

    Smile Re: Testowanie

    Mi też

    The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •