Results 1 to 7 of 7

Thread: Change Skype ports

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Mexico and Sweden
    Posts
    1,288

    Default Change Skype ports

    How do I identify and change the ports Skype (skypeforlinux) uses?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: Change Skype ports

    Quote Originally Posted by ionmich View Post
    How do I identify and change the ports Skype (skypeforlinux) uses?

    Thanks in advance.
    you should be able to do it in the advanced options

    not my picture found it with google

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Mexico and Sweden
    Posts
    1,288

    Default Re: Change Skype ports

    Quote Originally Posted by I_A View Post
    you should be able to do it in the advanced options

    not my picture found it with google
    Thank you for the speedy reply. Unfortunately the "Options" menu in your response does not exist in version 8.20.0.9

    When I invoked "lsof -i" I found all these ports open, and I wonder why. I don't think I'll be using Skype much longer. Microsoft offers little support for Linux.

    Code:
    skypeforl 28734   ion   89u  IPv4 2686464      0t0  TCP 192.168.44.100:50698->13.79.186.4:https (ESTABLISHED)skypeforl 28734   ion  100u  IPv4 2680780      0t0  TCP 192.168.44.100:36922->104.208.28.54:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  128u  IPv4 2679148      0t0  TCP 192.168.44.100:51708->93.184.215.201:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  129u  IPv4 2678756      0t0  TCP 192.168.44.100:42710->dfw28s04-in-f10.1e100.net:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  130u  IPv4 2681609      0t0  TCP 192.168.44.100:35956->191.236.193.189:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  146u  IPv4 2679003      0t0  TCP 192.168.44.100:33248->40.112.187.188:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  150u  IPv4 2679035      0t0  TCP 192.168.44.100:35390->52.187.36.169:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28775   ion   63u  IPv6 2678825      0t0  TCP 192.168.44.100:36722->40.83.21.197:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28775   ion   98u  IPv6 2678824      0t0  UDP *:43176

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: Change Skype ports

    Quote Originally Posted by ionmich View Post
    Thank you for the speedy reply. Unfortunately the "Options" menu in your response does not exist in version 8.20.0.9

    When I invoked "lsof -i" I found all these ports open, and I wonder why. I don't think I'll be using Skype much longer. Microsoft offers little support for Linux.

    Code:
    skypeforl 28734   ion   89u  IPv4 2686464      0t0  TCP 192.168.44.100:50698->13.79.186.4:https (ESTABLISHED)skypeforl 28734   ion  100u  IPv4 2680780      0t0  TCP 192.168.44.100:36922->104.208.28.54:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  128u  IPv4 2679148      0t0  TCP 192.168.44.100:51708->93.184.215.201:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  129u  IPv4 2678756      0t0  TCP 192.168.44.100:42710->dfw28s04-in-f10.1e100.net:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  130u  IPv4 2681609      0t0  TCP 192.168.44.100:35956->191.236.193.189:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  146u  IPv4 2679003      0t0  TCP 192.168.44.100:33248->40.112.187.188:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28734   ion  150u  IPv4 2679035      0t0  TCP 192.168.44.100:35390->52.187.36.169:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28775   ion   63u  IPv6 2678825      0t0  TCP 192.168.44.100:36722->40.83.21.197:https (ESTABLISHED)
    skypeforl 28775   ion   98u  IPv6 2678824      0t0  UDP *:43176
    you're right I hadn't used skype on desktop for a long time I just installed it and while it does look pretty a lot of options are gone as far as I can tell there is no way to changing the port used (this seams to be true for the new windows port too)
    that's MS for you

    edit
    while I'm not sure if skype switched to port 80 but afaik it does play nice with firewalld
    Last edited by I_A; 22-May-2018 at 13:28.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Mexico and Sweden
    Posts
    1,288

    Default Re: Change Skype ports

    Problem solved. Switched to Google Hangouts. It works, and has far superior sound quality.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: Change Skype ports

    as I said I just installed skype and it works well for me and I'm behind a router so I'm pretty sure the port skype uses is not open
    anyway if there are several versions of skype available from the skype repo you can use yast to install the oldest one as I'm not sure when MS redesigned their gui and removed the change port option

  7. #7
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Mexico and Sweden
    Posts
    1,288

    Default Re: Change Skype ports

    Quote Originally Posted by I_A View Post
    as I said I just installed skype and it works well for me and I'm behind a router so I'm pretty sure the port skype uses is not open
    anyway if there are several versions of skype available from the skype repo you can use yast to install the oldest one as I'm not sure when MS redesigned their gui and removed the change port option
    Thanks I'll give it another try.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •