Results 1 to 2 of 2

Thread: Nvidia drivers are failing

  1. #1

    Default Nvidia drivers are failing

    I've been installing nvidia drivers "the hard way" with nouveau blacklisted. I was using 384.111 and after updating it fails to load. I checked to see if new drivers would work, I downloaded 384.130 and 390.48 and both are failing as well.

    hwinfo --gfxcard
    Code:
    35: PCI 100.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)              
      [Created at pci.378]
      Unique ID: VCu0.VB+SQn46RcA
      Parent ID: _Znp.FMDgKnDywJ4
      SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:02.0/0000:01:00.0
      SysFS BusID: 0000:01:00.0
      Hardware Class: graphics card
      Model: "nVidia GM204 [GeForce GTX 970]"
      Vendor: pci 0x10de "nVidia Corporation"
      Device: pci 0x13c2 "GM204 [GeForce GTX 970]"
      SubVendor: pci 0x1458 "Gigabyte Technology Co., Ltd"
      SubDevice: pci 0x366a  
      Revision: 0xa1
      Memory Range: 0xfd000000-0xfdffffff (rw,non-prefetchable)
      Memory Range: 0xc0000000-0xcfffffff (ro,non-prefetchable)
      Memory Range: 0xd0000000-0xd1ffffff (ro,non-prefetchable)
      I/O Ports: 0xe000-0xefff (rw)
      Memory Range: 0x000c0000-0x000dffff (rw,non-prefetchable,disabled)
      IRQ: 10 (no events)
      I/O Ports: 0x3c0-0x3df (rw)
      Module Alias: "pci:v000010DEd000013C2sv00001458sd0000366Abc03sc00i00"
      Driver Info #0:
        Driver Status: nouveau is not active
        Driver Activation Cmd: "modprobe nouveau"
      Driver Info #1:
        Driver Status: nvidia_drm is not active
        Driver Activation Cmd: "modprobe nvidia_drm"
      Driver Info #2:
        Driver Status: nvidia is not active
        Driver Activation Cmd: "modprobe nvidia"
      Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
      Attached to: #21 (PCI bridge)
    
    Primary display adapter: #35
    


    dmesg | grep nvidia
    Code:
    [    3.390449] nvidia: loading out-of-tree module taints kernel.
    [    3.390458] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
    [    3.405296] nvidia: module verification failed: signature and/or required key missing
     - tainting kernel
    [    3.405603] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [    3.427091] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_flush (err 0)
    [    3.427100] nvidia_modeset: Unknown symbol nvidia_register_module (err 0)
    [    3.427111] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_schedule_q_item (err 0)
    [    3.427129] nvidia_modeset: Unknown symbol nvidia_get_rm_ops (err 0)
    [    3.427145] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_item_init (err 0)
    [    3.427153] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_stop (err 0)
    [    3.427158] nvidia_modeset: Unknown symbol nvidia_unregister_module (err 0)
    [    3.427173] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_init (err 0)
    [    3.463414] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [   13.001497] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [   13.056175] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_flush (err 0)
    [   13.056191] nvidia_modeset: Unknown symbol nvidia_register_module (err 0)
    [   13.056209] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_schedule_q_item (err 0)
    [   13.056234] nvidia_modeset: Unknown symbol nvidia_get_rm_ops (err 0)
    [   13.056257] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_item_init (err 0)
    [   13.056271] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_stop (err 0)
    [   13.056284] nvidia_modeset: Unknown symbol nvidia_unregister_module (err 0)
    [   13.056305] nvidia_modeset: Unknown symbol nv_kthread_q_init (err 0)
    [   13.096097] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [   23.708166] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [   23.760048] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [   45.926186] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [  320.368353] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    [  551.787458] nvidia: Unknown symbol swiotlb_map_sg_attrs (err 0)
    

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,925
    Blog Entries
    14

    Default Re: Nvidia drivers are failing

    See here https://forums.opensuse.org/showthre...24#post2862024 a link to the needed patch is also provided.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •