Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

  1. #1

    Default LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    When copying a cell or cells etc. and then pasting, it pastes the
    previous copy. I therefore have to copy a cell, copy it again, and then
    paste.

    I've checked the clipboard and the first copy does not appear on it.

    A test I've just done suggests it alternates, only copying correctly
    every other time so copying cells containing a.b.c.d.e.f into 6 other
    cells one at a time results in a,a,c,c,e,e.

    I'm using openSUSE version of LibreOffice 6.0.2.1.0 but this also
    happened with later versions of LO5. I've yet to test LO's own version.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.
    openSUSE Tumbleweed; KDE Plasma 5.12.3; Qt 5.10.0; Kernel 4.15.8;
    AMD Athlon X4 860K Processor; Sound: FCH Azalia;
    Video: nVidia GeForce 210 (Driver: nouveau)

  2. #2

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    On 23/03/18 08:44, Graham P Davis wrote:
    > When copying a cell or cells etc. and then pasting, it pastes the
    > previous copy. I therefore have to copy a cell, copy it again, and then
    > paste.
    >
    > I've checked the clipboard and the first copy does not appear on it.
    >
    > A test I've just done suggests it alternates, only copying correctly
    > every other time so copying cells containing a.b.c.d.e.f into 6 other
    > cells one at a time results in a,a,c,c,e,e.
    >
    > I'm using openSUSE version of LibreOffice 6.0.2.1.0 but this also
    > happened with later versions of LO5. I've yet to test LO's own version.
    >


    Just installed LO version and the problem also exists there. I'll also
    raise the problem with them via their newsgroup.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.
    openSUSE Tumbleweed; KDE Plasma 5.12.3; Qt 5.10.0; Kernel 4.15.8;
    AMD Athlon X4 860K Processor; Sound: FCH Azalia;
    Video: nVidia GeForce 210 (Driver: nouveau)

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,134

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    I have just tried with LibreOffice-6.0.2.1.0 on Tumbleweed.
    Copy-Paste of .ods cell contents using <Ctrl+C>, <Ctrl+V> and right-click menu works as expected with repeated copying of different text, date and currency values.
    ~Thank you for sharing an interesting problem.
    --
    slàinte mhath,
    rayH

  4. #4

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    On 23/03/18 10:56, eng-int wrote:
    >
    > I have just tried with LibreOfice-6.0.2.1.0 on Tumbleweed.
    > Copy-Paste of .ods cell contents using <Ctrl+C>, <Ctrl+V> and
    > right-click menu works as expected with repeated copying of different
    > text, date and currency values.
    >
    >


    Hmm. Curious. I'll try on different machines, Leap, etc. I may be some time.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.
    openSUSE Tumbleweed; KDE Plasma 5.12.3; Qt 5.10.0; Kernel 4.15.10;
    AMD Athlon X4 860K Processor; Sound: FCH Azalia;
    Video: nVidia GeForce 210 (Driver: nouveau)

  5. #5

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    yes, me too has this problem, libreoffice 5.4.5.1-40 on leap 42.3 KDE plasma 5.12.3, good thing to know that copying twice works, often when I copy from calc to kate or kwrite it doesn't works the second time, I restart libreoffice and it works but only the first time.








  6. #6

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    On 23/03/18 12:46, pier andreit wrote:
    >
    > yes, me too has this problem, libreoffice 5.4.5.1-40 on leap 42.3 KDE
    > plasma 5.12.3, good thing to know that copying twice works, often when I
    > copy from calc to kate or kwrite it doesn't works the second time, I
    > restart libreoffice and it works but only the first time.
    >
    >


    I've tried various versions and it worked OK at 5.3.4 but fault showed
    up in 5.4.2. It may have first appeared before the latter version but
    those two are the only ones I had available that bracketed it.

    I've also tried 6.0.2 on Windoze 10 and it works OK.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.
    openSUSE Tumbleweed; KDE Plasma 5.12.3; Qt 5.10.0; Kernel 4.15.10;
    AMD Athlon X4 860K Processor; Sound: FCH Azalia;
    Video: nVidia GeForce 210 (Driver: nouveau)

  7. #7

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    On 24/03/18 07:38, Graham P Davis wrote:
    > On 23/03/18 12:46, pier andreit wrote:
    >>
    >> yes, me too has this problem, libreoffice 5.4.5.1-40 on leap 42.3 KDE
    >> plasma 5.12.3, good thing to know that copying twice works, often when I
    >> copy from calc to kate or kwrite it doesn't works the second time, I
    >> restart libreoffice and it works but only the first time.
    >>
    >>

    >
    > I've tried various versions and it worked OK at 5.3.4 but fault showed
    > up in 5.4.2. It may have first appeared before the latter version but
    > those two are the only ones I had available that bracketed it.
    >
    > I've also tried 6.0.2 on Windoze 10 and it works OK.
    >


    I've reported this as bug 1086755.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.
    openSUSE Tumbleweed; KDE Plasma 5.12.3; Qt 5.10.0; Kernel 4.15.10;
    AMD Athlon X4 860K Processor; Sound: FCH Azalia;
    Video: nVidia GeForce 210 (Driver: nouveau)

  8. #8

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    On 23/03/18 12:46, pier andreit wrote:
    >
    > yes, me too has this problem, libreoffice 5.4.5.1-40 on leap 42.3 KDE
    > plasma 5.12.3, good thing to know that copying twice works, often when I
    > copy from calc to kate or kwrite it doesn't works the second time, I
    > restart libreoffice and it works but only the first time.
    >
    >


    Have solved this - accidentally - by making a clean install from a later
    snapshot of TW (20180320). A fresh install of older version followed by
    updates did not provide a solution.

    I'm not sure now how this cure will help you but perhaps Leap 15 may
    provide a solution. I tried installing the beta version a few days ago
    but it was a bit of a mess - partly me messing up the GRUB install due
    to the new menu - so didn't test out the problem on it.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.
    openSUSE Tumbleweed; KDE Plasma 5.12.3; Qt 5.10.0; Kernel 4.15.11;
    AMD Athlon X4 860K Processor; Sound: FCH Azalia;
    Video: nVidia GeForce 210 (Driver: nouveau)

  9. #9

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    On 27/03/18 19:17, Graham P Davis wrote:
    > On 23/03/18 12:46, pier andreit wrote:
    >>
    >> yes, me too has this problem, libreoffice 5.4.5.1-40 on leap 42.3 KDE
    >> plasma 5.12.3, good thing to know that copying twice works, often when I
    >> copy from calc to kate or kwrite it doesn't works the second time, I
    >> restart libreoffice and it works but only the first time.
    >>
    >>

    >
    > Have solved this - accidentally - by making a clean install from a later
    > snapshot of TW (20180320). A fresh install of older version followed by
    > updates did not provide a solution.
    >
    > I'm not sure now how this cure will help you but perhaps Leap 15 may
    > provide a solution. I tried installing the beta version a few days ago
    > but it was a bit of a mess - partly me messing up the GRUB install due
    > to the new menu - so didn't test out the problem on it.
    >


    Tried Leap 15 beta on another machine and worked OK. Tested for LO copy
    and paste problem and there was no sign of trouble. So it looks as if a
    cure for the problem on Leap is to install 15 when it arrives.

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.
    openSUSE Tumbleweed; KDE Plasma 5.12.3; Qt 5.10.0; Kernel 4.15.11;
    AMD Athlon X4 860K Processor; Sound: FCH Azalia;
    Video: nVidia GeForce 210 (Driver: nouveau)

  10. #10

    Default Re: LibreOffice Calc: Why do I have to copy->copy->paste?

    On 23/03/18 08:44, Graham P Davis wrote:
    > When copying a cell or cells etc. and then pasting, it pastes the
    > previous copy. I therefore have to copy a cell, copy it again, and then
    > paste.
    >
    > I've checked the clipboard and the first copy does not appear on it.
    >
    > A test I've just done suggests it alternates, only copying correctly
    > every other time so copying cells containing a.b.c.d.e.f into 6 other
    > cells one at a time results in a,a,c,c,e,e.
    >
    > I'm using openSUSE version of LibreOffice 6.0.2.1.0 but this also
    > happened with later versions of LO5. I've yet to test LO's own version.
    >


    Oh bother! It's back!
    Version 6.1.0.3
    This occurred after a brand new install of TW.

    Zombie bugs are a right pain. Any chance that someone could chop the
    head off this one for good and all?

    I've also lost my pretty coloured icons from the toolbar and am stuck
    with the ugly monochrome things. Any connection? Can't figure how to get
    the coloured ones back. Sigh!

    --
    Graham Davis, Bracknell, Berks., UK.


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •