Results 1 to 7 of 7

Thread: KWIN broken after install Nvdia driver.

  1. #1

    Default KWIN broken after install Nvdia driver.

    KWIN broken after install Nvdia driver - nvidia-gfxG03-kmp-default.

    Help!!

  2. #2

    Default Re: KWIN broken after install Nvdia driver.

    Details please.

  3. #3

    Default Re: KWIN broken after install Nvdia driver.

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Details please.
    Sorry!!

    I install NVIDIA driver "nvidia-gfxG03-kmp-default".

    Repository:

    Code:
    sudo zypper ar -f http://download.nvidia.com/opensuse/leap/42.3/ NVIDIA
    Install driver:
    Code:
    sudo zypper in nvidia-gfxG03-kmp-default
    And KWIN broken - Dolphin, Firefox and Google Chrome is unstable in openSUSE Leap 42.3 after I install NVIDIA driver.

    I run the command:
    Code:
    sudo rpm -q nvidia-gfxG03-kmp-default
    Konsole return this: "nvidia-gfxG03-kmp-default-340.106_k4.4.76_1-11.1.x86_64"

    Thank You!!

  4. #4

    Default Re: KWIN broken after install Nvdia driver.

    Quote Originally Posted by rhus View Post
    I install NVIDIA driver "nvidia-gfxG03-kmp-default".
    Well, what (nvidia and kernel) packages are installed exactly?
    Code:
    rpm -qa | egrep -i "nvidia|kernel"
    nvidia-gfxG03-kmp-default is only the kernel module, you need to install more than that. The driver itself is x11-video-nvidiaG03, if you install that everything necessary should be pulled in automatically.

    What graphics card(s) do you have?

    Maybe post the file /var/log/Xorg.0.log, that should show if there's a problem with the driver.
    And install Mesa-demo-x and post the output of "glxinfo|grep render".
    Last edited by wolfi323; 25-Feb-2018 at 10:47.

  5. #5

    Default Re: KWIN broken after install Nvdia driver.

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Well, what (nvidia and kernel) packages are installed exactly?
    Code:
    rpm -qa | egrep -i "nvidia|kernel"
    nvidia-gfxG03-kmp-default is only the kernel module, you need to install more than that. The driver itself is x11-video-nvidiaG03, if you install that everything necessary should be pulled in automatically.

    What graphics card(s) do you have?

    Maybe post the file /var/log/Xorg.0.log, that should show if there's a problem with the driver.
    And install Mesa-demo-x and post the output of "glxinfo|grep render".
    "What graphics card(s) do you have?"
    My graphic card is: Geforce 9600 GT.

    "The driver itself is x11-video-nvidiaG03, if you install that everything necessary should be pulled in automatically."

    Ok, everything necessary is installed automatically."

    I install "Mesa-demo-x".

    glxinfo|grep render
    direct rendering: Yes
    OpenGL renderer string: GeForce 9600 GT/PCIe/SSE2
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_ES1_1_compatibility, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_ES1_1_compatibility, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,

    Any idea?

    Thanks!!

  6. #6

    Default Re: KWIN broken after install Nvdia driver.

    Quote Originally Posted by rhus View Post
    "What graphics card(s) do you have?"
    My graphic card is: Geforce 9600 GT.
    Ok, should be supported by the G03 driver.

    glxinfo|grep render
    direct rendering: Yes
    OpenGL renderer string: GeForce 9600 GT/PCIe/SSE2
    Looks like the driver (and OpenGL support) is working.

    I'm still not sure what exactly "KWIN broken" or "Dolphin, Firefox and Google Chrome is unstable" means, but try to change the compositor settings (e.g. OpenGL 3.1 or OpenGL 2.0).
    Also try to delete the directory ~/.cache/.

    You could also try to create a fresh user account and see if things are more stable there. Would indicate that some user settings are causing your problem(s).

  7. #7

    Default Re: KWIN broken after install Nvdia driver.

    Hi!


    I removed the Nvidia driver and reinstall the Nvidia driver again.
    I removed Google Chrome and Firefox and reinstalled them.
    The bug did not happen anymore.


    Thank you!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •