Results 1 to 4 of 4

Thread: 32bit: no internet after update

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mangfall, Germany
    Posts
    1,558

    Default 32bit: no internet after update

    hi,

    updated from:
    Kernel: 4.15.1-1-default i686 bits: 32
    Desktop: KDE Plasma 5.12.0
    Distro: openSUSE Tumbleweed 20180209

    to:
    Kernel: 4.15.2-1-default i686 bits: 32
    Desktop: KDE Plasma 5.12.0
    Distro: openSUSE Tumbleweed 20180213

    now internet connection not possible,
    it appears to connect, and can ping the router,
    but no external web pages accessible

    thereafter any attempt to do anything brings the message
    "plasma error
    unable to create io-slave"

    any suggestions?

    before attempting an internet connection all
    appears to work normally: dolphin, libreoffice, vts, ....

    cheers
    ======

    hw/sw:
    TOSHIBA product: Satellite M60 v: PSM60E-0C801GGR serial: N/A
    Mobo: TOSHIBA model: EBQ10 v: Null serial: N/A
    BIOS: TOSHIBA v: V1.60 date: 03/16/2006

    Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV410/M26 [Mobility Radeon X700]
    Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 ) driver: radeon Resolution: 1680x1050@60.11hz
    OpenGL: renderer: ATI RV410 version: 2.1 Mesa 18.0.0-rc3 Direct Render: Yes

    Card-1: Realtek RTL-8100/8101L/8139 PCI Fast Ethernet Adapter driver: 8139too IF: enp6s1
    Card-2: Intel PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection driver: ipw2200 IF: wlp6s2

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,925
    Blog Entries
    14

    Default Re: 32bit: no internet after update

    Try forcing recreation of /etc/resolv.conf :
    Code:
    su
    rm /etc/resolv.conf
    rcnetwork restart
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mangfall, Germany
    Posts
    1,558

    Default Re: 32bit: no internet after update

    Appreciate the fast reply.

    your suggestion worked! thanks the os is now back to normal.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mangfall, Germany
    Posts
    1,558

    Default Re: 32bit: no internet after update

    hi,

    fixed, no, only partially

    the rebuild of /etc/resolv.conf file allows access to all webpages,
    but the same problem now occurs when when the network is disconnected,
    after which the only option is to switch-off by depressing the on button for 10 seconds

    no vts are accessible, and plasma is not functional anymore

    but at least now after the initial network selection, zypper and yast can access the repos

    cheers

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •