Hello, on a more or less clean install of Tumbleweed with the 4.15 kernel and KDE shell with AMD RX 580, my temps seems out of control.

On Windows (dual boot) the card run around 40 C while the system is idle, up to 79 C while mining. While on Tumbleweed, I noticed the comp seemed to be blowing hot air from the GPU while using shell only. I checked the temp and it was 79. So I booted windows, I watched the card cool off on windows down to 50 C and then booted into Tumbleweed. Doing nothing but checking sensors every few minutes, this is what it looks like:
Code:
fletcher@linux-pf14:~> sensors
dell_smm-virtual-0
Adapter: Virtual device
fan1:        1530 RPM
fan2:        1695 RPM

amdgpu-pci-0900
Adapter: PCI adapter
fan1:         644 RPM
temp1:        +55.0°C  (crit =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)

k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1:        +40.4°C  (high = +70.0°C)

fletcher@linux-pf14:~> sensors
dell_smm-virtual-0
Adapter: Virtual device
fan1:        1530 RPM
fan2:        1700 RPM

amdgpu-pci-0900
Adapter: PCI adapter
fan1:         610 RPM
temp1:        +59.0°C  (crit =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)

k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1:        +27.2°C  (high = +70.0°C)

fletcher@linux-pf14:~> sensors
dell_smm-virtual-0
Adapter: Virtual device
fan1:         886 RPM
fan2:        1388 RPM

amdgpu-pci-0900
Adapter: PCI adapter
fan1:         593 RPM
temp1:        +69.0°C  (crit =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)
                                                                                                                              
k10temp-pci-00c3                                                                                                              
Adapter: PCI adapter                                                                                                          
temp1:        +26.8°C  (high = +70.0°C)                                                                                       
                                                                                                                              
fletcher@linux-pf14:~>

I am not sure if the fans aren't working (on windows the RPMs are usually over 1500), or what is going on to make it run so much hotter than Windows, but I am concerned. I don't even know where to begin to look. Thanks for any help.