Results 1 to 7 of 7

Thread: Installed SATA card, no network?

  1. #1

    Default Installed SATA card, no network?

    HI Guys,
    Trying to add a sata card so I can add a drive to my system
    I bought a sataIII pcie card -->IOcrest brand, using marvell 9215 (4s) chip

    and installed it. System booted fine (actually booted faster than normal), but no network (internet) or widget on toolbar.

    I rebooted, still no network.

    Took out card, system boots fine, including network (internet)

    put card into another PC (running linux mint), it works fine there including network.

    This is a new one for me, I don't know where to start.

    Any suggestions? Thanks in advance
    JOhn Kilbert

  2. #2

    Default Re: Installed SATA card, no network?

    card is recognised:

    02:00.0 SATA controller: Marvell Technology Group Ltd. Device 9215 (rev 11)

    network config:

    RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (Not connected)
    MAC : 00:50:99:99:2f:23
    BusID : 0000:06:00.0
    Device Name: enp6s0

    The device is not configured. Press Edit to configure


    without card:

    RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
    MAC : 00:50:99:99:2f:23
    BusID : 0000:05:00.0

    Device Name: enp5s0
    Started automatically at boot
    IP address assigned using DHCP

    I never had to configure the network, it automatically worked , not sure why its different with the card?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    20,925
    Blog Entries
    14

    Default Re: Installed SATA card, no network?

    Quote Originally Posted by kilbert View Post
    card is recognised:

    02:00.0 SATA controller: Marvell Technology Group Ltd. Device 9215 (rev 11)

    network config:

    RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (Not connected)
    MAC : 00:50:99:99:2f:23
    BusID : 0000:06:00.0
    Device Name: enp6s0

    The device is not configured. Press Edit to configure


    without card:

    RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
    MAC : 00:50:99:99:2f:23
    BusID : 0000:05:00.0

    Device Name: enp5s0
    Started automatically at boot
    IP address assigned using DHCP

    I never had to configure the network, it automatically worked , not sure why its different with the card?
    Because the NIC gets a different PCI ID, hence a different Device Name.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #4

    Default Re: Installed SATA card, no network?

    How do I get it to reconfigure?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,704
    Blog Entries
    1

    Default Re: Installed SATA card, no network?

    Quote Originally Posted by kilbert View Post
    How do I get it to reconfigure?
    You have a choice:
    1) You can reconfigure via YaST > Network Settings....
    or
    2) Use the following to get the current network device name
    Code:
    ip a
    and rename the /etc/sysconfig/network/ifcfg-*** name to match the name of the interface. Then restart wicked.
    Code:
    sudo systemctl restart wicked

  6. #6

    Default Re: Installed SATA card, no network?

    Awesome, thank you

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,704
    Blog Entries
    1

    Default Re: Installed SATA card, no network?

    My pleasure

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •