Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: tumbleweed net install did not work

  1. #1

    Default tumbleweed net install did not work

    Net install did not work. It can't see the repositories, but from ttl 9 i can ping anything like 8.8.8.8 and download.opensuse.org.

  2. #2

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Hm, I had similar problems in VMware in the past.

    Try to add a line like this to /etc/resolv.conf:
    Code:
    nameserver 8.8.8.8
    And maybe remove the existing one.

    Then you should be able to continue.
    At least that worked for me...

    I don't exactly remember which editor I used, but I think joe should be "installed" on the NET iso.

  3. #3

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Very strange, because it see the download.opensuse.org and mirror.yandex.ru/opensuse/tumbleweed, but cant download something...

  4. #4

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Quote Originally Posted by virex View Post
    Very strange, because it see the download.opensuse.org and mirror.yandex.ru/opensuse/tumbleweed, but cant download something...
    Yes, that's similar to what I experienced.
    I somehow considered it to be a "bug" in VMware, or maybe a config issue.

    Are you using VMware too by chance? Or is this on real hardware?

    And did you try what I suggested?

  5. #5

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Yes, that's similar to what I experienced.
    I somehow considered it to be a "bug" in VMware, or maybe a config issue.

    Are you using VMware too by chance? Or is this on real hardware?

    And did you try what I suggested?
    it is on real hardware. I will try with /etc/resolv.conf bit later.

  6. #6

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Quote Originally Posted by virex View Post
    it is on real hardware. I will try with /etc/resolv.conf bit later.
    my resolf.conf hase these strings
    nameserver 77.88.8.7
    nameserver 77.88.8.3

  7. #7

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Quote Originally Posted by virex View Post
    my resolf.conf hase these strings
    nameserver 77.88.8.7
    nameserver 77.88.8.3
    As I wrote, try to remove (or comment) them, and add "nameserver 8.8.8.8" as a test.
    I cannot guarantee that it helps you, but that worked here in VMware when I had a similar problem (yes, I was able to ping download.opensuse.org on another tty, but the installer itself couldn't reach it, after the change the installation continued smoothly).

  8. #8

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Quote Originally Posted by virex View Post
    my resolf.conf hase these strings
    nameserver 77.88.8.7
    nameserver 77.88.8.3
    cant find vi, edited with a joe, and set the nameserver 8.8.8.8. But problem is here. Cant find the repo.
    Message: Please make sure your installation medium is available. Chose the URL to retry. ...

  9. #9

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Then I don't know.

    I *may* be that the mirror you get redirected to has a problem, so maybe try to specify this URL for the repo:
    http://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/tumbleweed/repo/oss/

    Probably not too likely, but who knows.

  10. #10

    Default Re: tumbleweed net install did not work

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Then I don't know.

    I *may* be that the mirror you get redirected to has a problem, so maybe try to specify this URL for the repo:
    http://ftp.gwdg.de/pub/opensuse/tumbleweed/repo/oss/

    Probably not too likely, but who knows.
    i had try mirror.yandex.ru/opensuse/tumbleweed it is bit faster for me then gwdg.de, but it did not help.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •