Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 68

Thread: No sound from Nvidia HDMI

  1. #1

    Default No sound from Nvidia HDMI

    I just installed Tumbleweed after running 12.3 for many years. It was running so good that I bypassed 42.1,42.2, 42.3, but finally decided to get updated.
    The same computer that was running 12.3 without a problem, I now cannot get sound from the Nvidia HDMI. I remember that I did some tweaking back when I installed 12.3 but I am now lost, so any help will be greatly appreciated.

    The ALSA information of my system is in here: http://www.alsa-project.org/db/?f=35...0af137e50107be

    But there is no sound being played in my monitor speaker.
    Again, any help anyone can offer is very much appreciated. Thank you in advance.

  2. #2

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    Some more information about my system:

    > aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC1150 Analog [ALC1150 Analog]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 1: ALC1150 Digital [ALC1150 Digital]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 2 [HDMI 2]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0

    > /sbin/lspci -nnk | grep -A2 VGA
    05:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GM107GL [Quadro K2200] [10de:13ba] (rev a2)
    Subsystem: NVIDIA Corporation Device [10de:1097]
    Kernel driver in use: nvidia

    ~> uname -a
    Linux linux-79t6 4.14.15-1-default #1 SMP PREEMPT Thu Jan 25 13:26:16 UTC 2018 (5b3d0ce) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

    The Audio Volume Control looks like this:

  3. #3

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    https://www.dropbox.com/s/cxp2laddu3dnjhn/1.png?dl=0

    As you can tell I am new to this forum, so straggling a bit to get the information out..

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,055

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    HDMI is listed second need to switch to it. Load pavucontrol and you should be able to select the output channel you want. Not this is set application by application. Or try changing ord in Yast sound. This may not work since both use HDA-Intel driver. Also note that today Pulse Audio is the controlling program for audio

  5. #5

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    HDMI is listed second need to switch to it. Load pavucontrol and you should be able to select the output channel you want. Not this is set application by application. Or try changing ord in Yast sound. This may not work since both use HDA-Intel driver. Also note that today Pulse Audio is the controlling program for audio
    In YaST2 - Sound, the Nvidia is set with Index 0, The C610/X99 Audio controller is not configured.
    Pavucontrol shows only one port: HDMI / DisplayPort (unplugged)
    So I do not now how to address your suggestion. Than you for looking into it though.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    18,379
    Blog Entries
    1

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    Quote Originally Posted by Delforo View Post
    In YaST2 - Sound, the Nvidia is set with Index 0, The C610/X99 Audio controller is not configured.
    Pavucontrol shows only one port: HDMI / DisplayPort (unplugged)
    So I do not now how to address your suggestion. Than you for looking into it though.
    Specifically, check the profile in the configuration tab of pavucontrol. It might not be set correctly.

    From a terminal, you can share that info using the following command...
    Code:
    pacmd list|grep output:
    That will show available profiles and the currently active profile. Copy the output and post here. Make sure you enclose the output within [CODE]...[/COD.] tags (refer to the # button in the forum editor).

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    18,379
    Blog Entries
    1

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    Quote Originally Posted by Delforo View Post
    In YaST2 - Sound, the Nvidia is set with Index 0, The C610/X99 Audio controller is not configured.
    I missed this bit. If you have a /etc/modprobe.d/50-sound.conf file present (from a previous configuration attempt), can you please share the current configuration?
    Code:
    cat  /etc/modprobe.d/50-sound.conf
    You could also try removing it, and then check sound again (after checking/setting the profile in pavucontrol).

  8. #8

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    Specifically, check the profile in the configuration tab of pavucontrol. It might not be set correctly.

    From a terminal, you can share that info using the following command...
    Code:
    pacmd list|grep output:
    That will show available profiles and the currently active profile. Copy the output and post here. Make sure you enclose the output within [CODE]...[/COD.] tags (refer to the # button in the forum editor).
    Code:
    ~> pacmd list|grep output:
                    output:hdmi-stereo: Digital Stereo (HDMI) Output (priority 5400, available: no)
                    output:hdmi-surround: Digital Surround 5.1 (HDMI) Output (priority 300, available: no)
                    output:hdmi-surround71: Digital Surround 7.1 (HDMI) Output (priority 300, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra1: Digital Stereo (HDMI 2) Output (priority 5200, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra1: Digital Surround 5.1 (HDMI 2) Output (priority 100, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra1: Digital Surround 7.1 (HDMI 2) Output (priority 100, available: no)
                    output:hdmi-stereo-extra2: Digital Stereo (HDMI 3) Output (priority 5200, available: no)
                    output:hdmi-surround-extra2: Digital Surround 5.1 (HDMI 3) Output (priority 100, available: no)
                    output:hdmi-surround71-extra2: Digital Surround 7.1 (HDMI 3) Output (priority 100, available: no)
            active profile: <output:hdmi-stereo>
                    output:analog-stereo: Analog Stereo Output (priority 6000, available: no)
                    output:analog-stereo+input:analog-stereo: Analog Stereo Duplex (priority 6060, available: no)
                    output:analog-surround-21: Analog Surround 2.1 Output (priority 800, available: no)
                    output:analog-surround-21+input:analog-stereo: Analog Surround 2.1 Output + Analog Stereo Input (priority 860, available: no)
                    output:analog-surround-40: Analog Surround 4.0 Output (priority 700, available: no)
                    output:analog-surround-40+input:analog-stereo: Analog Surround 4.0 Output + Analog Stereo Input (priority 760, available: no)
                    output:analog-surround-41: Analog Surround 4.1 Output (priority 800, available: no)
                    output:analog-surround-41+input:analog-stereo: Analog Surround 4.1 Output + Analog Stereo Input (priority 860, available: no)
                    output:analog-surround-50: Analog Surround 5.0 Output (priority 700, available: no)
                    output:analog-surround-50+input:analog-stereo: Analog Surround 5.0 Output + Analog Stereo Input (priority 760, available: no)
                    output:analog-surround-51: Analog Surround 5.1 Output (priority 800, available: no)
                    output:analog-surround-51+input:analog-stereo: Analog Surround 5.1 Output + Analog Stereo Input (priority 860, available: no)
                    output:iec958-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output (priority 5500, available: unknown)
                    output:iec958-stereo+input:analog-stereo: Digital Stereo (IEC958) Output + Analog Stereo Input (priority 5560, available: unknown)
                    iec958-stereo-output: Digital Output (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
    At least now I know how to post these outputs.....making progress. Thanks for that clue.

  9. #9

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    Quote Originally Posted by deano_ferrari View Post
    I missed this bit. If you have a /etc/modprobe.d/50-sound.conf file present (from a previous configuration attempt), can you please share the current configuration?
    Code:
    cat  /etc/modprobe.d/50-sound.conf
    You could also try removing it, and then check sound again (after checking/setting the profile in pavucontrol).
    This is the contents of the /etc/modprobe.d/50-sound.conf
    Code:
    > cat  /etc/modprobe.d/50-sound.conf
    
    options snd slots=snd-hda-intel
    # 5yAR.oYZ6TZ1XFA0:nVidia Corporation
    alias snd-card-0 snd-hda-intel
    The Nvidia is the only device active.


  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    18,379
    Blog Entries
    1

    Default Re: No sound from Nvidia HDMI

    Ok, that output confirms that your current active profile is HDMI stereo, and that you have both HDMI and analog sound outpus to choose from. Both cards are active.

Page 1 of 7 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •