Results 1 to 6 of 6

Thread: Cannot install debuginfo for plasma

  1. #1

    Question Cannot install debuginfo for plasma

    Hello,

    I am trying to get bt for plasmashell crash but I cannot install debuginfo for it. The debug repo is enabled.

    Any ideas?

    Code:
    Reading symbols from plasmashell...Missing separate debuginfo for /usr/bin/plasmashell
    Try: zypper install -C "debuginfo(build-id)=a0679c320993a87aeea60fa965023f3f4c3e7438"
    (no debugging symbols found)...done.

  2. #2

    Default Re: Cannot install debuginfo for plasma

    Quote Originally Posted by WildCowboy View Post
    Any ideas?
    Did you try what gdb tells you?

    Code:
    Try: zypper install -C "debuginfo(build-id)=a0679c320993a87aeea60fa965023f3f4c3e7438"
    Or:
    Code:
    zypper in plasma5-workspace-debuginfo

  3. #3

    Default Re: Cannot install debuginfo for plasma

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Did you try what gdb tells you?

    Code:
    Try: zypper install -C "debuginfo(build-id)=a0679c320993a87aeea60fa965023f3f4c3e7438"
    Or:
    Code:
    zypper in plasma5-workspace-debuginfo
    The second one worked.

    I usually run a program followed by 'debug' to get bug traces.
    However, if I run 'plasmashell debug' it does not open gdb after crash.
    If I run 'gdb plasmashell' or 'debug plasmashell' and then type 'bt' that gives me 'no stack'

    I am wondering what I am doing wrong here....

  4. #4

    Default Re: Cannot install debuginfo for plasma

    Quote Originally Posted by WildCowboy View Post
    I usually run a program followed by 'debug' to get bug traces.
    However, if I run 'plasmashell debug' it does not open gdb after crash.
    Well, most applications do not support that.


    If I run 'gdb plasmashell' or 'debug plasmashell' and then type 'bt' that gives me 'no stack'

    I am wondering what I am doing wrong here....
    Looks like the crash is so bad that there's no information available, i.e. the stack gets corrupted.
    Not much that can be done then, and unlikely a bug in plasmashell.

  5. #5

    Default Re: Cannot install debuginfo for plasma

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Well, most applications do not support that.

    Looks like the crash is so bad that there's no information available, i.e. the stack gets corrupted.
    Not much that can be done then, and unlikely a bug in plasmashell.
    I am wondering how should I restore my system then... Don't really want to do a clean install and install all my packages, configure the system, etc.
    /home is a separate partition but I will have to reinstall the packages anyways, correct?

  6. #6

    Default Re: Cannot install debuginfo for plasma

    Quote Originally Posted by WildCowboy View Post
    I am wondering how should I restore my system then... Don't really want to do a clean install and install all my packages, configure the system, etc.
    /home is a separate partition but I will have to reinstall the packages anyways, correct?
    Well, you could boot from an installation medium and select "Upgrade", that will basically just reinstall all installed packages.
    If you use btrfs, you could revert to a previous snapshot.

    But don't misunderstand me.
    I meant that it will be impossible to get a backtrace of the crash.
    Not that it will be impossible to fix the problem.

    But let's continue in your other thread.
    This one is about "installing debuginfo for plasma"...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •