Results 1 to 7 of 7

Thread: official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Germany
    Posts
    518

    Default official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

    Hi,
    I have problems with the NVIDIA driver from the official Tumbleweed repository again. For at least 2 or 3 weeks the driver is not working or is not getting udated... which means that i cannot use my home pc anymore. Last time i was able to solve the problem by reinstalling the driver from the repository via:
    Code:
    zypper in -f nvidia-gfxG04-kmp-default
    As i tried it last week, it simply does not changed anything. As i tried it a few minutes ago i got an error message, that the File is not found on the official nvidia repository. I have also made a screenshot to give you an overview:

    https://imgur.com/a/LgoAD

    What is the problem here? Also talking about the general problem with the driver for weeks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Sauerland
    Posts
    6,725

    Default AW: official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

    Try:
    Code:
    zypper ref
    Code:
    zypper up
    There is a newer Nvidia Package in the Repo:
    https://download.nvidia.com/opensuse/tumbleweed/x86_64/

  3. #3

    Default Re: official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

    Quote Originally Posted by sabo007 View Post
    What is the problem here?
    Your local repo cache is outdated obviously.
    The current driver version in the repo is 384.111, but zypper tries to install 384.98 (which does not exist anymore).

    Post your repo list:
    Code:
    zypper lr -d
    Also talking about the general problem with the driver for weeks.
    The NVidia drivers failed to build with Kernel 4.14.9 and higher.

    NVidia did release an update (about two weeks ago, IIRC) to 384.111 to fix this.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Germany
    Posts
    518

    Default Re: official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

    Thank you, zypper ref followed by zypper up did the trick.
    But i am confused that a normal zypper dup did not also refreshed the cache. And interestingly only the nvdia repo what not up to date.

  5. #5

    Default Re: official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

    Quote Originally Posted by sabo007 View Post
    But i am confused that a normal zypper dup did not also refreshed the cache. And interestingly only the nvdia repo what not up to date.
    Maybe Auto-Refresh is disabled for that repo for some reason.

    That's why I asked for the output of "zypper lr -d"...

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Germany
    Posts
    518

    Default Re: official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

    Quote Originally Posted by wolfi323 View Post
    Maybe Auto-Refresh is disabled for that repo for some reason.
    That was the case, thanks. I do not know why though

  7. #7

    Default Re: official NVIDIA repository driver is not working for weeks, again!

    Quote Originally Posted by sabo007 View Post
    That was the case, thanks. I do not know why though
    Well, how did you add the repo?

    YaST has a checkbox which should be activated by default, but can be deactivated
    If using "zypper ar", you need to pass the "-f" option to turn on Auto-Refresh though.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •