Results 1 to 5 of 5

Thread: No network after hibernation

  1. #1

    Default No network after hibernation

    Hi Folks

    I have a small problem on my new computer (see https://forums.opensuse.org/showthre...20-(dual-boot) for my installation problems!). It hibernates and re-instates without any problem (that I have noticed) except that the network doesn't come back up. Putting
    Code:
    sudo service wicked restart
    in a terminal starts it OK. My question is how do I get it to run this whenever it re-instates from hibernation?

    I am running KDE on 42.3 and the network is wired.

    Thanks in advance for any help you can give.

    Schrod

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,695
    Blog Entries
    1

    Default Re: No network after hibernation

    Quote Originally Posted by Schrod View Post
    Hi Folks

    I have a small problem on my new computer (see https://forums.opensuse.org/showthre...20-(dual-boot) for my installation problems!). It hibernates and re-instates without any problem (that I have noticed) except that the network doesn't come back up. Putting
    Code:
    sudo service wicked restart
    in a terminal starts it OK. My question is how do I get it to run this whenever it re-instates from hibernation?

    I am running KDE on 42.3 and the network is wired.

    Thanks in advance for any help you can give.

    Schrod
    A similar thread...
    https://forums.opensuse.org/showthre...ake-from-sleep
    A bug report may be warranted here.

    As a workaround a script located in /usr/lib/systemd/system-sleep/ could be used to restart the network upon post hibernation...

    https://www.freedesktop.org/software...d.service.html

    Maybe something like the following ...
    Code:
    #!/bin/bash
    if [ "$1" = "post" ] ; then
        echo "Restarting wicked..."
        systemctl restart wicked
    fi
    Last edited by deano_ferrari; 17-Jan-2018 at 14:15.

  3. #3

    Default Re: No network after hibernation

    Thanks very much. Once I had remembered to make the file executable - it worked!

    All the best.

    Schrod

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    23,695
    Blog Entries
    1

    Default Re: No network after hibernation

    Quote Originally Posted by Schrod View Post
    Thanks very much. Once I had remembered to make the file executable - it worked!

    All the best.

    Schrod
    Yes, I should have mentioned that explicitly I guess. It is only a workaround, but perhaps the underlying cause may be due to an underlying a hardware-related quirk.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Kamloops, BC, Canada
    Posts
    4,029

    Default Re: No network after hibernation

    ... and, as Deano hinted, add your voice to the bug report?
    "Take a Walk on a Sunny Day, Greet everyone along the way, and Make Somebody Smile, Today"
    Gerry Jack Macks"Walk On A Sunny Day" GerryJackMacks.net

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •