Hi I am Rupesh from India and I have Toshiba satellite c55 b894 laptop and I have installed opensuse leap 42.3 about three months ago when it was launched. I have not made any modifications to setting's upto now.

Up to yesterday I am able to browse internet without any problems but at present on the desktop status bar I am able to see messages such as "WiFi disabled by hardware switch", "WiFi hardware disabled" etc.,.

In GNOME I have tried to make WiFi on but failed I mean it is always in off mode.

As network is not working in yast network settings Network Setup Method I have changed to wicked and still there is no use I have changed back to network manager and even no use. At present network is managed by network-manager.

For your reference I am providing the output of the commands iwconfig, hwinfo below.

Code:
linux-tg2q:~ # iwconfig
lo        no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:off/any  
          Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Tx-Power=off   
          Retry short limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          
eth0      no wireless extensions.
Code:
linux-tg2q:~ # hwinfo --network 
27: None 00.0: 1070a WLAN                                       
  [Created at net.126]
  Unique ID: AYEt.QXn1l67RSa1
  Parent ID: y9sn.lDw4KLRtlV5
  SysFS ID: /class/net/wlan0
  SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:1c.2/0000:07:00.0
  Hardware Class: network interface
  Model: "WLAN network interface"
  Driver: "ath9k"
  Driver Modules: "ath9k"
  Device File: wlan0
  HW Address: b8:ee:65:7a:30:ee
  Permanent HW Address: b8:ee:65:7a:30:ee
  Link detected: no
  Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #16 (Network controller)

28: None 00.0: 10700 Loopback
  [Created at net.126]
  Unique ID: ZsBS.GQNx7L4uPNA
  SysFS ID: /class/net/lo
  Hardware Class: network interface
  Model: "Loopback network interface"
  Device File: lo
  Link detected: yes
  Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown

29: None 00.0: 10701 Ethernet
  [Created at net.126]
  Unique ID: usDW.ndpeucax6V1
  Parent ID: rBUF.oRLpzBYdd+B
  SysFS ID: /class/net/eth0
  SysFS Device Link: /devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:08:00.0
  Hardware Class: network interface
  Model: "Ethernet network interface"
  Driver: "r8169"
  Driver Modules: "r8169"
  Device File: eth0
  HW Address: c4:54:44:69:aa:49
  Permanent HW Address: c4:54:44:69:aa:49
  Link detected: no
  Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #17 (Ethernet controller)
linux-tg2q:~ #
Code:
linux-tg2q:~ # hwinfo --netcard 
22: PCI 700.0: 0282 WLAN controller                             
  [Created at pci.378]
  Unique ID: y9sn.neoVruR_9l3
  Parent ID: hoOk.RhvJpbq0tG2
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1c.2/0000:07:00.0
  SysFS BusID: 0000:07:00.0
  Hardware Class: network
  Model: "Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter"
  Vendor: pci 0x168c "Qualcomm Atheros"
  Device: pci 0x0036 "QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter"
  SubVendor: pci 0x11ad "Lite-On Communications Inc"
  SubDevice: pci 0x0832 
  Revision: 0x01
  Driver: "ath9k"
  Driver Modules: "ath9k"
  Device File: wlan0
  Features: WLAN
  Memory Range: 0xc2700000-0xc277ffff (rw,non-prefetchable)
  Memory Range: 0xc2780000-0xc278ffff (ro,non-prefetchable,disabled)
  IRQ: 18 (no events)
  HW Address: b8:ee:65:7a:30:ee
  Permanent HW Address: b8:ee:65:7a:30:ee
  Link detected: no
  WLAN channels: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
  WLAN frequencies: 2.412 2.417 2.422 2.427 2.432 2.437 2.442 2.447 2.452 2.457 2.462 2.467 2.472
  WLAN encryption modes: WEP40 WEP104 TKIP CCMP
  WLAN authentication modes: open sharedkey wpa-psk wpa-eap
  Module Alias: "pci:v0000168Cd00000036sv000011ADsd00000832bc02sc80i00"
  Driver Info #0:
    Driver Status: ath9k is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe ath9k"
  Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #14 (PCI bridge)

23: PCI 800.0: 0200 Ethernet controller
  [Created at pci.378]
  Unique ID: rBUF.oRLpzBYdd+B
  Parent ID: Z7uZ.TWopmk3Rw13
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1c.3/0000:08:00.0
  SysFS BusID: 0000:08:00.0
  Hardware Class: network
  Model: "Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller"
  Vendor: pci 0x10ec "Realtek Semiconductor Co., Ltd."
  Device: pci 0x8168 "RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller"
  SubVendor: pci 0x1179 "Toshiba America Info Systems"
  SubDevice: pci 0xf920 
  Revision: 0x0c
  Driver: "r8169"
  Driver Modules: "r8169"
  Device File: eth0
  I/O Ports: 0x4000-0x4fff (rw)
  Memory Range: 0xc2600000-0xc2600fff (rw,non-prefetchable)
  Memory Range: 0xc2400000-0xc2403fff (ro,non-prefetchable)
  IRQ: 50 (no events)
  HW Address: c4:54:44:69:aa:49
  Permanent HW Address: c4:54:44:69:aa:49
  Link detected: no
  Module Alias: "pci:v000010ECd00008168sv00001179sd0000F920bc02sc00i00"
  Driver Info #0:
    Driver Status: r8169 is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe r8169"
  Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #15 (PCI bridge)
linux-tg2q:~ #
Another issue is I have entered network services (xinetd) and it is showing as disabled and when I select enable and then finish I am getting warning as " All services are marked as disabled ( locked). Internet super-server will be disabled ". I have checked whether xinetd is disabled in services and found disabled so I have enabled it several times even no use I mean it is always showing as disabled.

I am able to browse internet on Windows without any problems but not in opensuse.

Please suggest how to freshly re configure the network so that I can browse internet properly.