Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 25 of 25

Thread: Boot only whit cdrom

  1. #21
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,654

    Default Re: Boot only whit cdrom

    DO you have Secure boot on in the UEFI (the BIOS)??

    Did you check the box to allow it??

  2. #22
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Jundiai, São Paulo, Brazil
    Posts
    464

    Default Re: Boot only whit cdrom

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    DO you have Secure boot on in the UEFI (the BIOS)??

    Did you check the box to allow it??
    I enabled safe mode and bios does not find the boot sector
    With the BIOS in safe mode OpenSuse does not go up, even though I put the installation DVD on the CDRON

    If I put BIOS with safe mode off, the openSuse only goes up if I put any installation DVD on CDRON; Can be the installation DVD of windows or openSuse,
    but is not offered the option to do any new installation
    The menu that appears is the boot of OpenSuse installed on HD
    This is absolutely strange, I do not understand how this happens

  3. #23
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Jundiai, São Paulo, Brazil
    Posts
    464

    Default Re: Boot only whit cdrom

    In addition to the above post, openSuse only rises if the BIOS is configured with "Lauch CSM"

    But only if the noteboo has a DVD on the CDROM

  4. #24
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Jundiai, São Paulo, Brazil
    Posts
    464

    Default Re: Boot only whit cdrom

    in new adition
    If I do not have a DVD on the noteBook, the message below appears
    " Reboot and select a proper boot device or insert a Boot Media in selected Boot device and press a key "

  5. #25
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Jundiai, São Paulo, Brazil
    Posts
    464

    Default Re: Boot only whit cdrom

    Dear friends.

    This issue has been resolved.

    I tried installing Leap 42.3 many times, with many different configurations in both BIOS and installation parameters. The installations were always completed successfully but when trying to start grub not run and OpenSuse did not go up.

    I was able to solve the problem by setting the BIOS to the factory defaults and did an installation of the Mageia 5 Distribution, which worked precariously and then installed the Leap 42.3

    I hope this information helps people who are not able to run Leap 42.3 after the installation.
    I also hope that the people responsible for building the installation program see and solve this problem

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •