Results 1 to 3 of 3

Thread: Build failure after working for over a year without any changes to repo.

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Alpharetta, Georgia, USA
    Posts
    283

    Default Build failure after working for over a year without any changes to repo.

    I have a fontconfig repo that has been working for over a year but that all of a sudden quit working although there have not been any changes to the repo. I have not made any changes to any of the files in the repo but it fails with the first error message being:

    Code:
    FAIL: run-test.sh
    The last few seconds of the build is as follows:

    Code:
    [  114s] make  check-TESTS [  114s] make[2]: Entering directory '/home/abuild/rpmbuild/BUILD/fontconfig-2.11.94/test'
    [  114s] make[3]: Entering directory '/home/abuild/rpmbuild/BUILD/fontconfig-2.11.94/test'
    [  114s] PASS: test-bz89617
    [  114s] FAIL: run-test.sh
    [  114s] make[4]: Entering directory '/home/abuild/rpmbuild/BUILD/fontconfig-2.11.94/test'
    [  114s] make[4]: Nothing to be done for 'all'.
    [  114s] make[4]: Leaving directory '/home/abuild/rpmbuild/BUILD/fontconfig-2.11.94/test'
    [  114s] ============================================================================
    [  114s] Testsuite summary for fontconfig 2.11.94
    [  114s] ============================================================================
    [  114s] # TOTAL: 2
    [  114s] # PASS:  1
    [  114s] # SKIP:  0
    [  114s] # XFAIL: 0
    [  114s] # FAIL:  1
    [  114s] # XPASS: 0
    [  114s] # ERROR: 0
    [  114s] ============================================================================
    [  114s] See test/test-suite.log
    [  114s] Please report to https://bugs.freedesktop.org/enter_bug.cgi?product=fontconfig
    [  114s] ============================================================================
    [  114s] Makefile:757: recipe for target 'test-suite.log' failed
    [  114s] make[3]: *** [test-suite.log] Error 1
    [  114s] make[3]: Leaving directory '/home/abuild/rpmbuild/BUILD/fontconfig-2.11.94/test'
    [  114s] Makefile:863: recipe for target 'check-TESTS' failed
    [  114s] make[2]: *** [check-TESTS] Error 2
    [  114s] make[2]: Leaving directory '/home/abuild/rpmbuild/BUILD/fontconfig-2.11.94/test'
    [  114s] Makefile:936: recipe for target 'check-am' failed
    [  114s] make[1]: *** [check-am] Error 2
    [  114s] make[1]: Leaving directory '/home/abuild/rpmbuild/BUILD/fontconfig-2.11.94/test'
    [  114s] Makefile:570: recipe for target 'check-recursive' failed
    [  114s] make: *** [check-recursive] Error 1
    [  114s] error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.TOr6Ab (%check)
    [  114s] 
    [  114s] 
    [  114s] RPM build errors:
    [  114s]     Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.TOr6Ab (%check)
    [  114s] 
    [  114s] lamb52 failed "build fontconfig.spec" at Tue Nov  7 21:40:21 UTC 2017.
    [  114s] 
    [  114s] ### VM INTERACTION START ###
    [  117s] [  102.098818] reboot: Power down
    [  117s] ### VM INTERACTION END ###
    [  118s] 
    [  118s] lamb52 failed "build fontconfig.spec" at Tue Nov  7 21:40:25 UTC 2017.
    Why would this build all of a sudden start bombing when there have not been any changes to the repo?

    Thanks,

    Gordon
    Laptop #1: OpenSUSE Leap 42.3 (x86_64) | HP ZBook 17 G2 (17")
    Laptop #2: OpenSUSE Leap 42.2 (x86_64) | System76 Darter (14")

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    23,376
    Blog Entries
    15

    Default Re: Build failure after working for over a year without any changes to repo.

    Hi
    Since you don't run a changes file, hard to say where it's at, have a look at the later releases changes;
    https://build.opensuse.org/package/v...anges?expand=1

    Maybe some patches for changes (other file updates) are needed...?
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE Leap 42.2 (x86_64) GNOME 3.20.2
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Alpharetta, Georgia, USA
    Posts
    283

    Default Re: Build failure after working for over a year without any changes to repo.

    Hi Malcom,

    Thanks for the tip. After reviewing that change log I found that one of the patches, make-check.patch, had been removed in a recent June, 2017 release. After I removed that patch then every thing built just fine.

    Gordon
    Laptop #1: OpenSUSE Leap 42.3 (x86_64) | HP ZBook 17 G2 (17")
    Laptop #2: OpenSUSE Leap 42.2 (x86_64) | System76 Darter (14")

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •