Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: No sound on flash videos

  1. #1

    Default No sound on flash videos

    I'm aware of HTML5 support of flash video with adobe flash player. I'm not getting any sound from facebook or youtube videos on firefox. Need help.

    I'm installed the multimedia pack on this page switch all packages to pakman.

    http://opensuse-community.org/index.html
    VLC media player works on sound and video formats. MP4, AVI, OGG, MP3.

    Will uninstalling adobe flash player force it to use HTML5? Is firefox using HTML5 for flash?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: No sound on flash videos

    from what you write I doubt this is a flash issue
    youtube hasn't used flash in years they even disabled 3rd party tweaks to force flash
    you've probably got some OSS packages left behind ie you haven't done a full vendor change to packman
    what is your repo list?
    Code:
    zypper lr -d

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chicago suburbs
    Posts
    12,000
    Blog Entries
    3

    Default Re: No sound on flash videos

    Quote Originally Posted by lord_valarian View Post
    I'm not getting any sound from facebook or youtube videos on firefox. Need help.
    I'll describe what I was seeing. You can decide if it is the same.

    I am playing music in the background. I go to a website that uses flash (with firefox). No sound.

    I am not playing anything in the background. I go to a website that uses flash. The sound is fine. But if I try to also play background music (with Amarok), then Amarok gives no sound -- it seems to block until the flash has completed.

    My best guess -- flash is talking directly to the audio subsystem instead of going through pulse-audio.

    My solution/workaround:
    • Uninstall flash
    • Install freshplayerplugin
    • Install flash-player-ppapi


    And now sound works fine on flash in firefox.
    openSUSE Leap 15.1; KDE Plasma 5;

  4. #4

    Default Re: No sound on flash videos

    Quote Originally Posted by I_A View Post
    from what you write I doubt this is a flash issue
    youtube hasn't used flash in years they even disabled 3rd party tweaks to force flash
    you've probably got some OSS packages left behind ie you haven't done a full vendor change to packman
    what is your repo list?
    Code:
    zypper lr -d
    Yes, I uninstalled adobe on the last version of opensuse. DIdn't need the flash cookie control firefox plugin. Flash isn't installed in this version Opensuse leap 42.3

    Code:
    Repository priorities are without effect. All enabled repositories share the same priority.
    
    #  | Alias                              | Name                                    | Enabled | GPG Check | Refresh | Priority | Type   | URI                                                                      | Service
    ---+------------------------------------+-----------------------------------------+---------+-----------+---------+----------+--------+--------------------------------------------------------------------------+--------
     1 | http-opensuse-guide.org-3aa4087a   | libdvdcss repository                    | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | http://opensuse-guide.org/repo/openSUSE_Leap_42.3/                       |        
     2 | http-packman.inode.at-1c4aa7d5     | Packman Repository                      | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | http://packman.inode.at/suse/openSUSE_Leap_42.3/                         |        
     3 | https-download.nvidia.com-8854aae0 | nVidia Graphics Drivers                 | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | https://download.nvidia.com/opensuse/leap/42.3                           |        
     4 | openSUSE-Leap-42.3-0               | openSUSE-Leap-42.3-0                    | Yes     | (r ) Yes  | No      |   99     | yast2  | cd:///?devices=/dev/disk/by-id/ata-HL-DT-ST_DVDRAM_GH24LS70_K3SBBG95404  |        
     5 | repo-debug                         | openSUSE-Leap-42.3-Debug                | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/distribution/leap/42.3/repo/oss/      |        
     6 | repo-debug-non-oss                 | openSUSE-Leap-42.3-Debug-Non-Oss        | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/distribution/leap/42.3/repo/non-oss/  |        
     7 | repo-debug-update                  | openSUSE-Leap-42.3-Update-Debug         | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/update/leap/42.3/oss/                 |        
     8 | repo-debug-update-non-oss          | openSUSE-Leap-42.3-Update-Debug-Non-Oss | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/update/leap/42.3/non-oss/             |        
     9 | repo-non-oss                       | openSUSE-Leap-42.3-Non-Oss              | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/leap/42.3/repo/non-oss/        |        
    10 | repo-oss                           | openSUSE-Leap-42.3-Oss                  | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/leap/42.3/repo/oss/            |        
    11 | repo-source                        | openSUSE-Leap-42.3-Source               | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/source/distribution/leap/42.3/repo/oss/     |        
    12 | repo-source-non-oss                | openSUSE-Leap-42.3-Source-Non-Oss       | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/source/distribution/leap/42.3/repo/non-oss/ |        
    13 | repo-update                        | openSUSE-Leap-42.3-Update               | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/42.3/oss/                       |        
    14 | repo-update-non-oss                | openSUSE-Leap-42.3-Update-Non-Oss       | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/42.3/non-oss/                   |
    I did the vendor change in yast menu, following what the website said.

  5. #5

    Default Re: No sound on flash videos

    Hmm, I checked and I see that yast hasn't switched package groups.

    Yast --> view -> repos -> switch system packages (package)

    shows "Cancel"

    Click accept and allow to complete.

    Yast --> view -> repos -> switch system packages (package)

    It's not switching. ??

    zypper dup --from http://packman.inode.at/suse/openSUSE_Leap_42.3/

    nothing to do.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: No sound on flash videos

    Quote Originally Posted by lord_valarian View Post
    Hmm, I checked and I see that yast hasn't switched package groups.

    Yast --> view -> repos -> switch system packages (package)

    shows "Cancel"

    Click accept and allow to complete.

    Yast --> view -> repos -> switch system packages (package)

    It's not switching. ??

    zypper dup --from http://packman.inode.at/suse/openSUSE_Leap_42.3/

    nothing to do.
    although using zypper dup with the repo URL should work I've never done it I usually use the repo number or it's name
    Code:
    zypper dup --from 2
    what does google say about your browsers's html5 support
    https://www.youtube.com/html5
    Firefox uses the system ffmpeg for html5 if a vendor change was successful ffmpeg and libav* should be from packman what's the output of
    Code:
    zypper se -si ffmpeg libav

  7. #7

    Default Re: No sound on flash videos

    I had bootup failure. So, I did an update install to fix it.

    Followed with this, entering the commands.
    http://opensuse-guide.org/codecs.php

    zypper lr -d
    Repository priorities are without effect. All enabled repositories share the same priority.

    # | Alias | Name | Enabled | GPG Check | Refresh | Priority | Type | URI | Service
    ---+------------------------------------+-----------------------------------------+---------+-----------+---------+----------+--------+--------------------------------------------------------------------------+--------
    1 | download.opensuse.org-non-oss | Main Repository (NON-OSS) | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/distrib.../repo/non-oss/ |
    2 | download.opensuse.org-non-oss_1 | Update Repository (Non-Oss) | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/42.3/non-oss/ |
    3 | download.opensuse.org-oss | Main Repository (OSS) | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/distrib...42.3/repo/oss/ |
    4 | dvd | dvd | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://opensuse-guide.org/repo/openSUSE_Leap_42.3/ |
    5 | http-opensuse-guide.org-3aa4087a | libdvdcss repository | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://opensuse-guide.org/repo/openSUSE_Leap_42.3/ |
    6 | http-packman.inode.at-1c4aa7d5 | Packman Repository | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://packman.inode.at/suse/openSUSE_Leap_42.3/ |
    7 | https-download.nvidia.com-8854aae0 | nVidia Graphics Drivers | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | https://download.nvidia.com/opensuse/leap/42.3 |
    8 | openSUSE-Leap-42.3-0 | openSUSE-Leap-42.3-0 | No | ---- | ---- | 99 | yast2 | cd:///?devices=/dev/disk/by-id/ata-HL-DT-ST_DVDRAM_GH24LS70_K3SBBGD0438 |
    9 | packman | packman | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://packman.inode.at/suse/openSUSE_Leap_42.3/ |
    10 | repo-debug | openSUSE-Leap-42.3-Debug | No | ---- | ---- | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/debug/d...42.3/repo/oss/ |
    11 | repo-debug-non-oss | openSUSE-Leap-42.3-Debug-Non-Oss | No | ---- | ---- | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/debug/d.../repo/non-oss/ |
    12 | repo-debug-update | openSUSE-Leap-42.3-Update-Debug | No | ---- | ---- | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/debug/u...leap/42.3/oss/ |
    13 | repo-debug-update-non-oss | openSUSE-Leap-42.3-Update-Debug-Non-Oss | No | ---- | ---- | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/debug/u.../42.3/non-oss/ |
    14 | repo-source | openSUSE-Leap-42.3-Source | No | ---- | ---- | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/source/...42.3/repo/oss/ |
    15 | repo-source-non-oss | openSUSE-Leap-42.3-Source-Non-Oss | No | ---- | ---- | 99 | yast2 | http://download.opensuse.org/source/.../repo/non-oss/ |
    16 | repo-update | openSUSE-Leap-42.3-Update | Yes | (r ) Yes | Yes | 99 | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/leap/42.3/oss/

  8. #8

    Default Re: No sound on flash videos

    Quote Originally Posted by I_A View Post
    although using zypper dup with the repo URL should work I've never done it I usually use the repo number or it's name
    Code:
    zypper dup --from 2
    Loading repository data...
    Reading installed packages...
    Computing distribution upgrade...

    Nothing to do.


    what does google say about your browsers's html5 support
    https://www.youtube.com/html5
    Firefox uses the system ffmpeg for html5 if a vendor change was successful ffmpeg and libav* should be from packman what's the output of
    Code:
    zypper se -si ffmpeg libav
    Loading repository data...
    Reading installed packages...

    S | Name | Type | Version | Arch | Repository
    ---+-------------------------+---------+-------------+--------+----------------------
    i+ | ffmpeg | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | ffmpeg | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | packman
    i+ | ffmpegthumbs | package | 17.04.2-1.1 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | gstreamer-plugins-libav | package | 1.8.3-3.4 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | gstreamer-plugins-libav | package | 1.8.3-3.4 | x86_64 | packman
    i+ | libavahi-client3 | package | 0.6.32-3.5 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | libavahi-client3-32bit | package | 0.6.32-3.5 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | libavahi-common3 | package | 0.6.32-3.5 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | libavahi-common3-32bit | package | 0.6.32-3.5 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | libavahi-core7 | package | 0.6.32-3.5 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | libavahi-glib1 | package | 0.6.32-3.3 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | libavahi-gobject0 | package | 0.6.32-3.3 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i | libavc1394-0 | package | 0.5.4-18.3 | x86_64 | Main Repository (OSS)
    i+ | libavcodec56 | package | 2.8.13-34.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavcodec56 | package | 2.8.13-34.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavcodec57 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavcodec57 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavdevice57 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavdevice57 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavfilter6 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavfilter6 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavformat56 | package | 2.8.13-34.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavformat56 | package | 2.8.13-34.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavformat57 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavformat57 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavresample3 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavresample3 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavutil54 | package | 2.8.13-34.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavutil54 | package | 2.8.13-34.1 | x86_64 | packman
    i+ | libavutil55 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | Packman Repository
    i+ | libavutil55 | package | 3.3.4-9.1 | x86_64 | packman


    FYI, for unknown reasons I had sound working. Then I had the bootup error. Again, no sound.
    In 'sound and video' , it's using phonon streamer.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2,997

    Default Re: No sound on flash videos

    is this a sound only issue?
    do video's play?
    does audio work on local files?
    Firefox uses pulse audio for audio output and pulse audio stores per application volume (mute) levels
    you can try pavucontrol to configure pulse audio just do it while a video is open in Firefox or else Firefox levels will not show up

  10. #10

    Default Re: No sound on flash videos

    Quote Originally Posted by I_A View Post
    is this a sound only issue?
    do video's play?
    does audio work on local files?
    Firefox uses pulse audio for audio output and pulse audio stores per application volume (mute) levels
    you can try pavucontrol to configure pulse audio just do it while a video is open in Firefox or else Firefox levels will not show up
    audio files: ogg and mp3

    video files:
    avi,mp4, and mp2

    Will try pavucontrol...

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •