Results 1 to 4 of 4

Thread: My wifi does not work anymore!

  1. #1

    Default My wifi does not work anymore!

    Hello, I explain my little story:


    I have installed opensuse Tumbleweed about 1 year ago. During the installation, I had to configure the wifi on my HP laptop 15-ba022nf. In fact the internal card of the computer only captures 2 wifi networks with a very bad signal even if I am close to the router.

    So I used the commands:
    Code:
    modprobe -r -v rtl8723be
    modprobe rtl8723be ant_sel=0 -v

    And everything started to work properly!

    But recently (about a month ago) I updated my computer, and now it seems to be back to the starting point:


    No matter if I select antenna 0 or 1 (I even tried other crazy values ​​like 2 and 3) I never have more than 2 available wifi networks with a very weak signal and a non-existent bit rate.

    It seems that the command to select the right antenna does not work. (on my computer the wifi card is at the same time a bluetooth card, and it has 2 antennas, for each type of network) And it seems that the kernels tries to capture wifi networks with the bluetooth antenna...

    What should I do to see where the problem comes from and then try to fix it?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    7,106

    Default Re: My wifi does not work anymore!

    Quote Originally Posted by mandragore59va View Post
    No matter if I select antenna 0 or 1
    Actually 0 should be "whatever hardware is set to use" and valid values are 1 and anything else, e.g. 2.

    Anyway, does it work when you boot previous kernel? Or another live distro? It could be simply hardware issue, it is not uncommon for an antenna to fall off ...

  3. #3

    Default Re: My wifi does not work anymore!

    Quote Originally Posted by arvidjaar View Post
    Actually 0 should be "whatever hardware is set to use" and valid values are 1 and anything else, e.g. 2.

    Anyway, does it work when you boot previous kernel? Or another live distro? It could be simply hardware issue, it is not uncommon for an antenna to fall off ...
    I have tried my wifi card under windows It works ! I think It is a update problem...

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    13,295
    Blog Entries
    2

    Default Re: My wifi does not work anymore!

    With a little research,
    Verified you identified your WiFi hardware correctly.

    If the following is not you posting in another forum, he's complaining about the same thing except his solution which no longer works is to specify ant=1

    https://www.reddit.com/r/linuxquesti...date_to_41231/

    The thread says that the problem is known, and a fix had been submitted to the mainline kernel(through Ubuntu). That was 3 months ago, and you'd have to research what happened to the supposed fix.

    In the meantime, it looks like the current workaround should be to boot to your previous kernel.

    HTH,
    TSU
    Beginner Wiki Quickstart - https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Quickstart_Wiki
    Solved a problem recently? Create a wiki page for future personal reference!
    Learn something new?
    Attended a computing event?
    Post and Share!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •