Results 1 to 4 of 4

Thread: HDMI Monitor issue in 42.2

  1. #1

    Default HDMI Monitor issue in 42.2

    I bought a new monitor to replace a older VGA monitor connected to my Zotac ZBox computer running 42.2 and KDE. After starting up every thing worked fine until I went to the Desktop Settings-Monitor setup, and chose to try a lower resolution than the automatically selected 1600x900 . At that time I lost the display image. The display however will work under root and also during Boot up, but once the USER part of KDE takes over the image is gone. The new monitor works fine with a VGA cord however.

    This morning, acting on a hunch, I hooked up my old monitor with VGA and the new monitor with HDMI cable and I got both working. The old one and the new one both displayed and the mouse would move from one to the other but only one had controls for desktop actions show up. Trying out various setting in the desktop settings such as changing primary display or turning off primary display, and than disconnecting the VGA monitor still resulted in not having a user display if only the HDMI monitor is connected. Obviously there is a problem in a settings file somewhere. Something prevents the HDMI display when only one monitor is connected.

    Does anyone have a solution that does not involve losing all my personal preferences or installing a new OS? KDE is Plasma 5.86

    Thanks for any assistance

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,289
    Blog Entries
    1

    Default Re: HDMI Monitor issue in 42.2

    The Plasma 5 kscreen settings are located in ~/.local/share/kscreen/ directory. Remove it with
    Code:
    rm -rf ~/.local/share/kscreen/
    then log out and back in again.

  3. #3

    Default Re: HDMI Monitor issue in 42.2

    Thank you very much. That solved it. Once I trashed the files under kscreen, shutdown and switched to the HDMI cable, it came back up working.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    20,289
    Blog Entries
    1

    Default Re: HDMI Monitor issue in 42.2

    Quote Originally Posted by Boomer View Post
    Thank you very much. That solved it. Once I trashed the files under kscreen, shutdown and switched to the HDMI cable, it came back up working.
    Glad to have been of help!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •