Results 1 to 4 of 4

Thread: reinstall does not fix dbus/session connection problem

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Texas USA
    Posts
    351

    Default reinstall does not fix dbus/session connection problem

    I outlined in previous thread login problems as a result of a routine zypper patch and update, included were some nvida files.

    My only way forward was to reinstall 42.3. first i checked my media dvd and it was ok

    I reinstalled by formatting root partition and reinstalling gnome desktop with no partition changes.
    I still could not get a loging to gnome. Same message says "could not connect with session bus failed to connect to socket /tmp/dbus-xxxxx. Connection refused.
    Pushing CLOSE button yielded "Could not acquire name on session bus.

    Surprisingly I could get a connection/login using my id and password with icewm desktop. I did reboot to check windows 10 and it was working fine.

    I reinstalled again formatting root partition and installing kde desktop. Same results, same messages, but again I can login with icewm.

    I reinstalled again formatting root partition and also formatting boot partition thinking dbus might be in boot and installed gnome desktop. Same messages again but again I can login using icewm. Using icewm, I installed mate desktop through software manager. Logged out and tried to login to mate and got same message regarding:dbus problem. I lost my windows login option in this process.

    How could reformatting not fix the dbus problem? I need some ideas,

    Perhaps reformatting root partition with partition magic might clean out what opensuse formatting could not remove and then reinstalling. Any thoughts?
    Perhaps trying a new dvd even though current one passed media check.
    Could dbus files be in /home partition which has not been touched? I don't think so.

    Ideas anyone?

    I've been using opensuse since 11.4 and never had problems like this.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,288

    Default Re: reinstall does not fix dbus/session connection problem

    Something perhaps gone wrong in your personal settings (/home)???? Try another user

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Texas USA
    Posts
    351

    Default Re: reinstall does not fix dbus/session connection problem

    Per gogalthorp suggestion above. I created a new user using yast in icewm. The new user is able to login to gnome and mate desktops.

    Now how might I fix things to get back to my original user name and retain all my directories/files. My thoughts are to copy the entire home/original_user directory into /home/new_user directory. Then delete original_user in yast and all the files in /home/original_user.
    Then recreate original_user and move files back over to the newly created original_user home directory.

    Might I just copy over whatever mistake there is in the current original_directory if the problem is there.

    Perhaps there is a simple way by just editing user names in yast

    thanks, gogalthorp

  4. #4
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Piemont
    Posts
    274

    Default Re: reinstall does not fix dbus/session connection problem

    Code:
    rm -rf /home/your-user/.config.local.cache
    Reboot
    loyalty returns to those who practice it

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •