Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: unable to reboot

  1. #1

    Default unable to reboot

    I am unable to reboot my computer (Dell xps L502X). It just hangs on a blank screen. Shutting down works fine, but rebooting doesn't. This problem presented itself after installing bumblebee and the nvidia drivers (which seem to be working fine as far as I can tell). Anyone have any idea what might be causing this, or steps I can take to troubleshoot? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Kamloops, BC, Canada
    Posts
    4,029

    Default Re: unable to reboot

    How long have you waited for it when this happens? It could be something needs to complete before it can continue.

    ... and, there are other reasons, others may see this thread and chime in.
    "Take a Walk on a Sunny Day, Greet everyone along the way, and Make Somebody Smile, Today"
    Gerry Jack Macks"Walk On A Sunny Day" GerryJackMacks.net

  3. #3

    Default Re: unable to reboot

    I've waited for a few minutes, probably less than 5 before I just hit the power button and shut it off. Shutting down takes about 10 seconds so I can't imagine rebooting would take longer. Reboot worked fine before I installed the video drivers, so it's probably something to do with the graphics card, I just have no idea what it might be.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Kamloops, BC, Canada
    Posts
    4,029

    Default Re: unable to reboot

    Quote Originally Posted by z2 View Post
    I've waited for a few minutes, probably less than 5 before I just hit the power button and shut it off. Shutting down takes about 10 seconds so I can't imagine rebooting would take longer. Reboot worked fine before I installed the video drivers, so it's probably something to do with the graphics card, I just have no idea what it might be.
    Next time, as it reaches that stage, try hitting Esc repeatedly to see if you can at least get a message.
    "Take a Walk on a Sunny Day, Greet everyone along the way, and Make Somebody Smile, Today"
    Gerry Jack Macks"Walk On A Sunny Day" GerryJackMacks.net

  5. #5

    Default Re: unable to reboot

    Quote Originally Posted by Fraser_Bell View Post
    Next time, as it reaches that stage, try hitting Esc repeatedly to see if you can at least get a message.
    I tried that. The status messages only appear for about 1 second at most, all preceded by "[OK]". Then the screen goes blank and it hangs.

  6. #6

    Default Re: unable to reboot/blank screen on wake up

    This issue may be related. I've also noticed that sometimes (probably 10-20% of the time) when I wake my laptop screen after it shuts off (from inactivity), the screen will remain blank except for the mouse pointer. I can get the GUI back by exiting to console via ctrl-alt-F2, then back to the desktop with ctrl-alt-F7. Anyone have any ideas what might be causing this?

  7. #7

    Default Re: unable to reboot

    I recently upgraded to 15 and am still having this problem. If I remove the nvidia driver from the bumblebee.conf file, then I can reboot. Otherwise, the computer just hangs on a blank screen (the nvidia driver seems to be working fine, otherwise). Anyone know if there's a fix for this?

  8. #8
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    16,287

    Default Re: unable to reboot

    If you did an upgrade did you remove and reinstall the NVIDIA driver?

  9. #9

    Default Re: unable to reboot

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    If you did an upgrade did you remove and reinstall the NVIDIA driver?
    Yes, I did. Although, the instructions on the wiki page for NVIDIA Bumblebee are incomplete. The driver works just fine without placing the symlinks in the
    Code:
    /usr/X11R6/lib64/
    /usr/X11R6/lib/
    directories. In fact, if I do put the symlinks in there, it doesn't work at all. I get an invalid symbol error related to one of the libGL.so links, although I don't remember which one. I removed a few of them, and the error persisted until I just removed all the symlinks. Although, I did not have the patience to go through them one by one.

  10. #10

    Default Re: unable to reboot

    Fixed it by reinstalling bumblebee. Also, about half the steps on the wiki for leap are unnecessary, as is the entire section on additional steps for leap 15.0. I'll try to get around to updating it in the next few days.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •