Results 1 to 7 of 7

Thread: amdgpu-pro fails to build

  1. #1

    Default amdgpu-pro fails to build

    I'm trying to install the AMDGPU-PRO driver and I followed the instructions as provided by openSUSE wiki and AMD. However the process fails to build the driver.

    Code:
     5/18) Installing: amdgpu-pro-dkms-17.30-465504.noarch ..........................................................................................................................................................[done]
    Additional rpm output:
    Loading new amdgpu-pro-17.30-465504 DKMS files...
    Building for 4.4.87-25-default
    Building initial module for 4.4.87-25-default
    Error! Bad return status for module build on kernel: 4.4.87-25-default (x86_64)
    Consult /var/lib/dkms/amdgpu-pro/17.30-465504/build/make.log for more information.
    warning: %post(amdgpu-pro-dkms-0:17.30-465504.noarch) scriptlet failed, exit status 10
    
    I did install the DKMS as suggested by AMD (BumbleBee project), but has no effect.

    Make log file output: https://paste.opensuse.org/78197197
    Main: openSUSE Tumbleweed | KDE | AMD A8-7600 R7 | 32GB | Xonar Essence STX
    Laptop: openSUSE Leap 15.3 | KDE | Intel i5-2520M | 8GB | Intel HD

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    32,339
    Blog Entries
    15

    Default Re: amdgpu-pro fails to build

    Hi
    That maybe a SI (Southern Island) card.... AFAIK won't work, see;
    https://forums.opensuse.org/showthre...-Radeon-HD7850

    Else provide the output from;
    Code:
    /sbin/lspci -nnk |grep -A3 VGA
    But again, as indicated in the thread it's something that needs to be taken up with AMD....
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  3. #3

    Default Re: amdgpu-pro fails to build

    It's a Kaveri, as far as I understand that should work, but if I'm mistaken please tell me so.

    Code:
    00:01.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Kaveri [Radeon R7 Graphics] [1002:1313]
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:85cb]
            Kernel driver in use: radeon
            Kernel modules: radeon
    
    Main: openSUSE Tumbleweed | KDE | AMD A8-7600 R7 | 32GB | Xonar Essence STX
    Laptop: openSUSE Leap 15.3 | KDE | Intel i5-2520M | 8GB | Intel HD

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    32,339
    Blog Entries
    15

    Default Re: amdgpu-pro fails to build

    Hi
    That's a GCN 1.1 I have Mullins and Kabini cards (same Southern Island types), neither worked with amdgpu-pro when I tried. I have a amdgpu kmp built instead with CIK enabled.

    If the drm-kmp-default package is installed, you could try removing that and see if it builds, but maybe ping the OP in the other thread and see if they had any luck.

    Edit: See this thread for possible patch (probably needs rebasing): https://community.amd.com/thread/212558
    Last edited by malcolmlewis; 22-Sep-2017 at 13:42.
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  5. #5

    Default Re: amdgpu-pro fails to build

    Maybe you wanna try the AMDGPU-PRO 16.50 driver.
    It´s the only one that installs without any problems on my Leap 42.2, default kernel.
    The driver works great, even with Superposition benchmark.

  6. #6

    Default Re: amdgpu-pro fails to build

    @malcolmlewis: Removing the DRM package has the same output during building.

    @
    testi55: Do you have a direct link to the 16.5 version? When I go through the AMD site I only end up with the 17.3.
    Main: openSUSE Tumbleweed | KDE | AMD A8-7600 R7 | 32GB | Xonar Essence STX
    Laptop: openSUSE Leap 15.3 | KDE | Intel i5-2520M | 8GB | Intel HD

  7. #7

    Default Re: amdgpu-pro fails to build

    Hmm, bad luck, all download links are broken.
    Maybe malcolmlewis still has one?
    If not you can PM me, i'll send you the driver .

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •