Hi

This new thread is partly similar to, but importantly different than, my earlier thread https://forums.opensuse.org/showthre...nePrefix-in-TW which applies only to my Laptop, & is a different problem to the new problem in this new thread.

As per the other thread, this command sequence successfully installed a complete & functional MyPhoneExplorer WinePrefix in Tumbleweed... on my Lappy's SSD, & in multiple VMs in my Tower.
Code:
1.   sudo zypper install --no-recommends wine   

2.   WINEPREFIX=~/.wine-myphoneexplorer WINEARCH='win32' winecfg


        <<Two consecutive windows / dialogue boxes will appear after this command initially seems to have completed, each offering to download & install a missing component [Mono & Gecko respectively] - let them do this. Afterwards, close each window if still present.>>


3.   WINEPREFIX=~/.wine-myphoneexplorer WINEARCH='win32' winetricks vb6run


4.   WINEPREFIX=~/.wine-myphoneexplorer WINEARCH='win32' wine MyPhoneExplorer_Setup_v1.8.8.exe
         [before running that command, cd to directory holding the EXE]
         


        <<MPE should now be installed & runnable.>>

In all those good installation examples [six of them], by the end of the procedure per my codebox above, each TW instance has a functional MPE installation that correctly launches from desktop icon or Application Menu launcher, & successfully displays my historical MPE data [stored in my /home... here i am NOT referring to the new data still on the phone].

However for several days i have been, & still am, unable to also mimic those successes with a correct MPE WinePrefix installation directly in my Tower's SSD [ie, not a VM this time]. I have very carefully compared the Konsole zypper transcripts from the successful installations with the failed installation attempts in my Tower. I identified two points of departure, but i have no idea how to solve the fault.

The first departure occurs during Step 2 [of the above codebox]. Here is the suspected problem [red highlight], followed by the good result from one of the VM installs:
Code:
linux-Tower:~> WINEPREFIX=~/.wine-myphoneexplorer WINEARCH='win32' winecfg
wine: created the configuration directory '/home/gooeygirl/.wine-myphoneexplorer'
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {00000131-0000-0000-c000-000000000046}
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}
err:ole:StdMarshalImpl_MarshalInterface Failed to create ifstub, hres=0x80004002
err:ole:CoMarshalInterface Failed to marshal the interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}, 80004002
err:ole:get_local_server_stream Failed: 80004002
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {00000131-0000-0000-c000-000000000046}
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}
err:ole:StdMarshalImpl_MarshalInterface Failed to create ifstub, hres=0x80004002
err:ole:CoMarshalInterface Failed to marshal the interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}, 80004002
err:ole:get_local_server_stream Failed: 80004002
fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet       <--- This is WRONG, & Mono+Gecko installs don't initiate.
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet
fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x6d5d3018
fixme:iphlpapi:NotifyIpInterfaceChange (family 0, callback 0x6a0cb608, context 0x958690, init_notify 0, handle 0x118e794): stub
wine: configuration in '/home/gooeygirl/.wine-myphoneexplorer' has been updated.
Code:
gooeygirl@linux-2zer:~> WINEPREFIX=~/.wine-myphoneexplorer WINEARCH='win32' winecfg
wine: created the configuration directory '/home/gooeygirl/.wine-myphoneexplorer'
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {00000131-0000-0000-c000-000000000046}
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}
err:ole:StdMarshalImpl_MarshalInterface Failed to create ifstub, hres=0x80004002
err:ole:CoMarshalInterface Failed to marshal the interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}, 80004002
err:ole:get_local_server_stream Failed: 80004002
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {00000131-0000-0000-c000-000000000046}
err:ole:marshal_object couldn't get IPSFactory buffer for interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}
err:ole:StdMarshalImpl_MarshalInterface Failed to create ifstub, hres=0x80004002
err:ole:CoMarshalInterface Failed to marshal the interface {6d5140c1-7436-11ce-8034-00aa006009fa}, 80004002
err:ole:get_local_server_stream Failed: 80004002
fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
err:process:__wine_kernel_init boot event wait timed out
gooeygirl@linux-2zer:~> fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
err:mscoree:LoadLibraryShim error reading registry key for installroot
fixme:urlmon:InternetBindInfo_GetBindString not supported string type 20
fixme:ntdll:NtLockFile I/O completion on lock not implemented yet
fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x6d5d3018
fixme:iphlpapi:NotifyIpInterfaceChange (family 0, callback 0x6a0cb608, context 0x9586a8, init_notify 0, handle 0x118e794): stub
wine: configuration in '/home/gooeygirl/.wine-myphoneexplorer' has been updated.
I know that both those outputs look ugly, but the second ["green"] one DOES eventually result in a good MPE installation. Hence i assess it to be significant that the first one ["red"] departs from the "good" output.


The second departure i found occurs during Step 3 [of the initial codebox in this post]. Here is the suspected problem [red highlight], followed by the good result from one of the VM installs:
Code:
gooeygirl@linux-Tower:~> WINEPREFIX=~/.wine-myphoneexplorer WINEARCH='win32' winetricks vb6run
Using winetricks 20170614-next - sha256sum: cf3126ae45052eba3a2586da03dd65bf2b38a8193da8f27ff3878cc23be77f07 with wine-2.13
Parent pid 18140, child pid 18145

Parent is shutting down, bye... and WINEARCH=win32
installed_file1="C:\Program Files\Common Files
Parent pid 17870, child pid 17875
------------------------------------------------------
bug: w_metadata adobeair corrupt, might need forward slashes?
------------------------------------------------------
gooeygirl@linux-Tower:~>
Code:
gooeygirl@linux-2zer:~> WINEPREFIX=~/.wine-myphoneexplorer WINEARCH='win32' winetricks vb6run
Using winetricks 20170614-next - sha256sum: cf3126ae45052eba3a2586da03dd65bf2b38a8193da8f27ff3878cc23be77f07 with wine-2.13 and WINEARCH=win32
Executing w_do_call vb6run
Executing load_vb6run 
Executing mkdir -p /home/gooeygirl/.cache/winetricks/vb6run
Executing cd /home/gooeygirl/.cache/winetricks/vb6run
Downloading https://download.microsoft.com/download/5/a/d/5ad868a0-8ecd-4bb0-a882-fe53eb7ef348/VB6.0-KB290887-X86.exe to /home/gooeygirl/.cache/winetricks/vb6run
--2017-08-02 21:38:36--  https://download.microsoft.com/download/5/a/d/5ad868a0-8ecd-4bb0-a882-fe53eb7ef348/VB6.0-KB290887-X86.exe
Resolving download.microsoft.com (download.microsoft.com)... 23.53.157.21, 2001:8006:3510:790::e59, 2001:8006:3510:791::e59
Connecting to download.microsoft.com (download.microsoft.com)|23.53.157.21|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 1064736 (1.0M) [application/octet-stream]
Saving to: ‘VB6.0-KB290887-X86.exe’


VB6.0-KB290887-X86.exe                          100%[====================================================================================================>]   1.01M   820KB/s    in 1.3s    


2017-08-02 21:38:38 (820 KB/s) - ‘VB6.0-KB290887-X86.exe’ saved [1064736/1064736]


Executing cd /home/gooeygirl
Executing wine /home/gooeygirl/.cache/winetricks/vb6run/VB6.0-KB290887-X86.exe /T:C:\windows\Temp\_vb6run /c
fixme:advapi:DecryptFileA ("C:\\windows\\Temp\\_vb6run\\", 00000000): stub
Executing mv /home/gooeygirl/.wine-myphoneexplorer/dosdevices/c:/windows/temp/_vb6run/vbrun60sp6.exe /home/gooeygirl/.cache/winetricks/vb6run
Executing cd /home/gooeygirl/.cache/winetricks/vb6run
fixme:ole:DllRegisterServer stub
gooeygirl@linux-2zer:~>


My head is completely spinning. I cannot grasp how executing the identical commands in five TW VMs [in Tower], & one "real" SSD installation [=Lappy] succeed & give me a working MPE pgm, but following the identical procedure "for real" in Tower's SSD TW repeatedly fails. Does anyone have any insights please?