Results 1 to 3 of 3

Thread: Plasma splash screen theme not working

  1. #1

    Default Plasma splash screen theme not working

    Hi, In my current version of Plasma, there is a ~30 seconds delay for the desktop to appear after I enter the password. I looked at the KDE forum and some members reported a much shorter delay by disabling the splash screen theme, so I selected "None" in System Settings > Workspace theme > Splash screen. When I rebooted the computer, the ~30 sec delay remained unchanged so I thought splash screen was not the issue. Now, I am unable to get my openSUSE splash screen back in spite of selecting it in System Settings > Workspace theme > Splash screen. I tried selecting other splash screens (Breeze, Breeze Dark, Oxygen) but none of them work. However, when I login as root, I get openSUSE splash screen. It appears that I have messed up some configuration although I don't understand how this is possible. I need help in getting back my openSUSE splash screen.
    OpenSUSE Leap 42.3, KDE Plasma: 5.12.3, KDE Frameworks: 5.44.0, Qt Version: 5.10.0, Kernel Version: 4.4.114-42-default.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,803
    Blog Entries
    14

    Default Re: Plasma splash screen theme not working

    First: never login as root on a desktop. It can have side-effects.

    Next: logout,
    Hit Ctrl+Alt+F1
    Login with username and password
    do
    Code:
    rm ~/.config/ksplashrc
    Hit Ctrl+Alt+F7
    Login and the default splash should be restored.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3

    Default Re: Plasma splash screen theme not working [Solved]

    First:
    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    never login as root on a desktop. It can have side-effects.
    I will keep that in mind.

    Second:
    Your solution worked, thank you ! I really appreciate your help
    OpenSUSE Leap 42.3, KDE Plasma: 5.12.3, KDE Frameworks: 5.44.0, Qt Version: 5.10.0, Kernel Version: 4.4.114-42-default.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •