Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24

Thread: Kan geen NAS mounten met NFS ???

  1. #11
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    141

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    Vandaag zelfs een software update gehad voor mijn nas.
    Ik had zelf gehoopt dat dat mijn probleempje zou oplossen maar dat mag dus niet baten.

  2. #12
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,384

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    Bij het booten moet hij automatisch gemount worden. Want hij staat in /etc/fstab.

    Het gaat er helemaal niet om dat "jij" (je bedoelt dan FlyingDutchman) hem niet kan mounten, want dat mag ook niet. root mag hem mounten. En dat moet gebeuren tijdens booten.

    Mijn vraag is dan nu voor de derde maal:
    Weet je zeker dat je NAS apparaat beschikbaar is als je boot? Staat het niet uit of zo?
    Henk van Velden

  3. #13
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    141

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Bij het booten moet hij automatisch gemount worden. Want hij staat in /etc/fstab.

    Het gaat er helemaal niet om dat "jij" (je bedoelt dan FlyingDutchman) hem niet kan mounten, want dat mag ook niet. root mag hem mounten. En dat moet gebeuren tijdens booten.
    En dit doet hij dus NIET.
    En sorry, maar een ik begrijp je schijnbaar niet.
    Mijn NAS staat aan, ik zie hem in Dolphin maar hij is NIET gemount.

  4. #14
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    141

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    En zoals ik ook al aangaf, ik heb het gedaan zoals het (naar mijn mening) gedaan zou moeten worden.
    En dus precies zoals knurpht aangaf.

    Code:
    1. Yast - Netwerkservices - NFS client. Als je die Yast module opstart kom je eerst in de NFS-shares tab. 
    2, Kies Toevoegen
    3. Vul bij hostnaam van NFS-server het IP adres van de NAS in.
    4. Klik op Selecteren, rechts van Netwerkmap, en selecteer een door de NAS gedeelde map, bijv. Fotos 
    5. Kies via Bladeren een lokaal aankoppelpunt, bijv /home/adhemar/Fotos of /Fotos 
    6. Laat de NFS4 en pNFS checkboxen eerst leeg, mocht het nodig zijn, dat komt dat wel naar voren. 
    7. Klik OK
    8. Ga naar de tab NFS-instellingen
    9. Vink "Poort in firewall openen" aan (als je de firewall tenminste aan hebt staan). 
    10. Klik OK.

  5. #15
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,384

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    Laat die domme Dolphin nou even met rust. Ik snap dat de eindgebruiker een probleem heeft, maar we proberen dit nu als systeembeheerder op te lossen.

    Ik geloof best dat je gedaan hebt wat Knurpht heeft aangeraden. Tenslotte heb je die regel in /etc/fstab.

    Probeer nou eens niet na iedere vraag van mij van alles te doen. Geef alleen antwoord op de vraag en doe wat ik vraag en laat dat resultaat zien.

    De eerste stap was: weet je zeker dat de NAS altijd aanstaat als je boot. Het antwoord is nu (eindelijk): ja.

    Volgende stap.
    Doe, als root:
    Code:
    mount -a
    Zoals je waarschijnlijk weet moet je dan alles vanaf de prompt t/m de volgende prompt hier laten zien. Voorbeeld:
    Code:
    boven:~ # mount -a
    boven:~ #
    En dan gelijk de volgende:
    Code:
    mount
    Henk van Velden

  6. #16
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    141

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    Code:
    FlyingDutchman@linux-g5i2:~> su
    Wachtwoord:
    linux-g5i2:/home/FlyingDutchman # mount -a
    mount.nfs: access denied by server while mounting as6204t-7f3e.home:/volume1/Home Network

  7. #17
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,384

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    OK. Eerst even twee opmerkingen vooraf. Gebruik voortaan alsjeblieft
    Code:
    su -
    en niet
    Code:
    su
    Verder mis ik de prompt aan het eind. Dat is niet altijd belangrijk, maar het kan het zijn. Het geeft aan dat je alles laat zien. En het is makkelijk genoeg om één regel meer te kopieëren.

    De melding is nu duidelijk iets van je NAS.
    Daar weet ik eigenlijk geen raad op. Dan moet je in je NAS gaan kijken.
    Henk van Velden

  8. #18
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    141

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    OK, tot zover vriendelijk bendankt.
    Ik ga nu mijn NAS eens helemaal door spitten.

  9. #19
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,384

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    Quote Originally Posted by FlyingDutchman View Post
    OK, tot zover vriendelijk bendankt.
    Ik ga nu mijn NAS eens helemaal door spitten.
    Domme vraag. Staat NFS wel aan in de NAS. Tenslotte ben je nogal eens heen en weer geswitched naar Samba.
    Henk van Velden

  10. #20
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    141

    Default Re: Kan geen NAS mounten met NFS ???

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Domme vraag. Staat NFS wel aan in de NAS. Tenslotte ben je nogal eens heen en weer geswitched naar Samba.
    cifs/smb staat sandaard aan op een Asustor NAS, en bij mij is tevens NFS aangevinkt.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •