Results 1 to 5 of 5

Thread: No open thunderbird!

  1. #1
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    The Earth
    Posts
    498

    Default No open thunderbird!

    Hi
    i install thunderbird but not opening
    show error
    Code:
     ~> thunderbird 
       XPCOMGlueLoad error for file /usr/lib64/thunderbird/libxul.so: libffi.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory Couldn't load XPCOM.
    how to fix?
    Thanks
    Dual-boot openSUSE and win10
    OpenSUSE Tumbleweed ; Plasma 5.15.x:" LVM encrypted"
    My Partition: GPT and UEFI system
    Hp ProBook 450 G1

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    San Diego, Ca, USA
    Posts
    10,923
    Blog Entries
    2

    Default Re: No open thunderbird!

    Determine if the file exists.
    If it does, maybe permissions are wrong.
    If it doesn't exist, then it's likely a dependency or packaging error.

    You might be able to determine if it's in the thunderbird package with something like the following (You need to specify the exact package name you used to install thunderbird). According to your error, the file almost certainly can't be installed from another package.
    Code:
    rpm -ql packagename | grep libxul.so
    You might also try a system update
    Code:
    zypper up
    If the above don't get you anywhere, then you can try submitting a bug to https://bugzilla.opensuse.org.

    TSU
    Beginner Wiki Quickstart - https://en.opensuse.org/User:Tsu2/Quickstart_Wiki
    Solved a problem recently? Create a wiki page for future personal reference!
    Learn something new?
    Attended a computing event?
    Post and Share!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Kamloops, BC, Canada
    Posts
    3,974

    Default Re: No open thunderbird!

    Quote Originally Posted by 123thinksuse View Post
    Hi
    i install thunderbird but not opening
    show error
    Code:
     ~> thunderbird 
       XPCOMGlueLoad error for file /usr/lib64/thunderbird/libxul.so: libffi.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory Couldn't load XPCOM.
    how to fix?
    Thanks
    How did you install Thunderbird? In Yast? In the command line?
    Thunderbird from where? From the official openSUSE repos? From some other source?

    What desktop are you using? KDE? Gnome? Xfce? Cinnamon?
    -Gerry Makaro
    Fraser-Bell Info Tech
    Solving Tech Mysteries since the Olden Days!
    ~~
    If I helped you, consider clicking the Star at the bottom left of my post.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    The Earth
    Posts
    498

    Default Re: No open thunderbird!

    Quote Originally Posted by Fraser_Bell View Post
    How did you install Thunderbird? In Yast? In the command line? Thunderbird from where? From the official openSUSE repos? From some other source? What desktop are you using? KDE? Gnome? Xfce? Cinnamon?
    I installed repo form home xof removed then installed From repo the official openSUSE
    Now workings Thanks
    solved my problem
    Dual-boot openSUSE and win10
    OpenSUSE Tumbleweed ; Plasma 5.15.x:" LVM encrypted"
    My Partition: GPT and UEFI system
    Hp ProBook 450 G1

  5. #5
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Kamloops, BC, Canada
    Posts
    3,974

    Default Re: No open thunderbird!

    Quote Originally Posted by 123thinksuse View Post
    I installed repo form home xof removed then installed From repo the official openSUSE
    Now workings Thanks
    solved my problem
    Yes, I suspected something like that. Glad you have it solved.
    -Gerry Makaro
    Fraser-Bell Info Tech
    Solving Tech Mysteries since the Olden Days!
    ~~
    If I helped you, consider clicking the Star at the bottom left of my post.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •