Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 47

Thread: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

  1. #21
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,763
    Blog Entries
    14

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Ik ga er vanuit dat het ding UEFI aan heeft staan. Eerst zien dat je in het UEFI opstart menu komt. Kies voor het accepteren van openSUSE's Secure boot key. Als je wilt dual booten, start dan eerst Windows op en zet Fastboot uit. Daarna kun je je Windows krimpen en in de vrijgekomen ruimte openSUSE installeren. Voor meer hulp zullen we echt meer info moeten hebben.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  2. #22
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Netherlands
    Posts
    141

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Ik heb tot nu toe nog niets geinstaleerd, dus windows 10 staat er nog op.
    Deze heeft inderdaad uefi, is het misschien verstandig om uefi uit te zetten ...??
    En ik wil absoluut GEEN dual boot apparaat, daar ik genoeg mensen om mij heen ken die hier problemen mee hebben gehad.
    Zoals laatsts met de windows fall creators update (alleen de naam al.....) daar word dan zoveel in het windows systeem aangepast dat het niet meer werkbaar is.

    O.K, als ik nu uefi (eventueel) uitzet, is het dan ook de bedoeling dat ik secure boot uitzet, of is dat niet nodig.
    Daarna,.. openSUSE leap installeren en tijdens de install dan ip adres invullen, of doe dit pas na een reboot.

  3. #23

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Ik heb 42.3 op een nieuwe asus laptop gezet en kom iets raars tegen wat hier misschien mee te maken heeft.

    Na het opstarten ziet hij geen wifi. bij het icoontje netwerken blijft alles leeg en het lukt ook niet om bij de bewerker van verbindingen een verbinding aan te maken die werkt.
    Wat mij ook opvalt is dat de kwallet niet naar voren komt!
    Het lijkt wel of de wifi niet automatisch wordt opgestart.

    Vervolgens heb ik een herinstallatie gedaan maar dit gaf geen beter resultaat. (Ik ben alleen mijn opstart van windows10 kwijt maar die heb ik voorlopig toch niet nodig)

    toen heb ik bijenergiebeheer wat instellingen aangepast: Deksel dicht --> onderbreken.
    En nu heb ik het volgende: opstarten: geen wifi. daarna deksel dicht en weer open, opnieuw inloggen. --. Kwallet start op en wifi wordt actief en ziet alle netwerken.

    Vraag: heeft dit met die RFkill te maken en waar vind ik die?


    Assus P302U

  4. #24
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,763
    Blog Entries
    14

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Quote Originally Posted by jackiesuse View Post
    Ik heb 42.3 op een nieuwe asus laptop gezet en kom iets raars tegen wat hier misschien mee te maken heeft.

    Na het opstarten ziet hij geen wifi. bij het icoontje netwerken blijft alles leeg en het lukt ook niet om bij de bewerker van verbindingen een verbinding aan te maken die werkt.
    Wat mij ook opvalt is dat de kwallet niet naar voren komt!
    Het lijkt wel of de wifi niet automatisch wordt opgestart.

    Vervolgens heb ik een herinstallatie gedaan maar dit gaf geen beter resultaat. (Ik ben alleen mijn opstart van windows10 kwijt maar die heb ik voorlopig toch niet nodig)

    toen heb ik bijenergiebeheer wat instellingen aangepast: Deksel dicht --> onderbreken.
    En nu heb ik het volgende: opstarten: geen wifi. daarna deksel dicht en weer open, opnieuw inloggen. --. Kwallet start op en wifi wordt actief en ziet alle netwerken.

    Vraag: heeft dit met die RFkill te maken en waar vind ik die?


    Assus P302U
    Kun je 's output van de volgende commando's plaatsen, tussen CODE tags (de # in de layout balk )
    Code:
    sudo lspci
    sudo rfkill list
    Heb je overigens de gedownloade iso ook gecontroleerd op z'n md5sum of sha256sum? Heb je ook de updates al geïnstalleerd?
    Ik herinner me dat ik het rare wifi probleem bij een ASUS laptop van een klant tegenkwam, maar kon het na updaten niet meer reproduceren, klant heb ik er ook niet meer over gehoord. Ook kwam ik zoiets 's tegen in de engelstalige fora, als ik 't me goed herinner stond de wifi standaard uit. En als er geen netwerk is wordt kwallet niet eerder gestart dan dat ergens anders een wachtwoord of sleutel wordt gevraagd. Kun je 's kijken of je bij de Fn toetsen ook ergens een wifi knop ziet en die 's proberen?
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  5. #25

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    Kun je 's output van de volgende commando's plaatsen, tussen CODE tags (de # in de layout balk )
    Code:
    sudo lspci
    sudo rfkill list
    Heb je overigens de gedownloade iso ook gecontroleerd op z'n md5sum of sha256sum? Heb je ook de updates al geïnstalleerd?
    Ik herinner me dat ik het rare wifi probleem bij een ASUS laptop van een klant tegenkwam, maar kon het na updaten niet meer reproduceren, klant heb ik er ook niet meer over gehoord. Ook kwam ik zoiets 's tegen in de engelstalige fora, als ik 't me goed herinner stond de wifi standaard uit. En als er geen netwerk is wordt kwallet niet eerder gestart dan dat ergens anders een wachtwoord of sleutel wordt gevraagd. Kun je 's kijken of je bij de Fn toetsen ook ergens een wifi knop ziet en die 's proberen?
    Bedankt voor je reaktie. hierbij de output tijdens een werkende wifi verbinding.

    linux:~ # lspci
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Skylake Host Bridge/DRAM Registers (rev 08)
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Skylake Integrated Graphics (rev 07)
    00:04.0 Signal processing controller: Intel Corporation Skylake Processor Thermal Subsystem (rev 08)
    00:14.0 USB controller: Intel Corporation Sunrise Point-LP USB 3.0 xHCI Controller (rev 21)
    00:14.2 Signal processing controller: Intel Corporation Sunrise Point-LP Thermal subsystem (rev 21)
    00:15.0 Signal processing controller: Intel Corporation Sunrise Point-LP Serial IO I2C Controller #0 (rev 21)
    00:15.1 Signal processing controller: Intel Corporation Sunrise Point-LP Serial IO I2C Controller #1 (rev 21)
    00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Sunrise Point-LP CSME HECI #1 (rev 21)
    00:17.0 SATA controller: Intel Corporation Sunrise Point-LP SATA Controller [AHCI mode] (rev 21)
    00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Device 9d10 (rev f1)
    00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation Sunrise Point-LP PCI Express Root Port #5 (rev f1)
    00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation Sunrise Point-LP PCI Express Root Port #6 (rev f1)
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Sunrise Point-LP LPC Controller (rev 21)
    00:1f.2 Memory controller: Intel Corporation Sunrise Point-LP PMC (rev 21)
    00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Sunrise Point-LP HD Audio (rev 21)
    00:1f.4 SMBus: Intel Corporation Sunrise Point-LP SMBus (rev 21)
    02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 10)
    03:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
    linux:~ # rfkill list
    If 'rfkill' is not a typo you can use command-not-found to lookup the package that contains it, like this:
    cnf rfkill
    linux:~ #

    Ik heb alle updates al geinstaleerd.
    Ik heb de cd gebrand met K3b volgens mij controleerd deze de checksum automatisch
    Er zit geen apparte wifi knop op het toetsenbord, wel een vliegtuigstand maar die doet niets.

    Vanmorgen kwam ik dit tegen op een duitstalige site: https://www.au-ja.de/guide-realtek-w...723be)-3.phtml
    Ik heb het idee dat het hier mee te maken heeft maar mijn duits is slecht om hier snel iets van te maken.

  6. #26
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,640
    Blog Entries
    15

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Hi
    Run;

    Code:
    cnf rfkill
    As root user;

    Code:
    zypper install rfkill
    
    rfkill list
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  7. #27

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    Run;

    Code:
    cnf rfkill
    As root user;

    Code:
    zypper install rfkill
    
    rfkill list
    Hierbij de output:

    linux:~ # rfkill list
    1: phy0: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    2: asus-wlan: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    3: asus-bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no
    5: hci0: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no

    Dit is met werkende wifi. ik zal straks proberen na het opstarten.

    Dit is de output na het opnieuw opstarten, zonder wifi verbinding:

    linux:~ # rfkill list
    1: asus-wlan: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    2: asus-bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no
    3: phy0: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: yes

  8. #28
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,640
    Blog Entries
    15

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Quote Originally Posted by jackiesuse View Post
    Hierbij de output:

    linux:~ # rfkill list
    1: phy0: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    2: asus-wlan: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    3: asus-bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no
    5: hci0: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no

    Dit is met werkende wifi. ik zal straks proberen na het opstarten.

    Dit is de output na het opnieuw opstarten, zonder wifi verbinding:

    linux:~ # rfkill list
    1: asus-wlan: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    2: asus-bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no
    3: phy0: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: yes
    Hi

    Hard block == physical switch

    Code:
    rfkill unblock 3
    rfkill unblock 5
    
    
    rfkill unblock 2
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  9. #29

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi

    Hard block == physical switch

    Code:
    rfkill unblock 3
    rfkill unblock 5
    
    
    rfkill unblock 2
    Dit is de output na deze aktie:

    linux:~ # rfkill list
    1: asus-wlan: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    2: asus-bluetooth: Bluetooth
    Soft blocked: no
    Hard blocked: no
    3: phy0: Wireless LAN
    Soft blocked: no
    Hard blocked: yes
    4: hci0: Bluetooth
    Soft blocked: yes
    Hard blocked: no

  10. #30
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Podunk
    Posts
    26,640
    Blog Entries
    15

    Default Re: Hoe openSUSE leap op laptop installeren ???

    Quote Originally Posted by jackiesuse View Post
    Dit is de output na deze aktie:

    Code:
    linux:~ # rfkill list
    
            Hard blocked: yes
    Physical switch (Fysieke schakelaar op computer) == Hard Block.
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •