Results 1 to 4 of 4

Thread: Mouse Clicks Don't Register

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Menominee, Michigan
    Posts
    55

    Default Mouse Clicks Don't Register

    This problem started about 3 weeks ago.

    Upon restarting computer, I cannot click on anything. I can move the pointer with the mouse and the keyboard works, but no left or right mouse clicks work.

    I am running KDE plasma 5 Tumbleweed fully updated with a BTRFS root file system. The mouse is a Logitech wireless USB. The keybord is wired via PS2 port.

    The computer uses an AMD FX-6100 CPU and an Nvidia GT-640 Graphics card. I've tried both the modesetting driver and nouveau, but have the same issue.

    Beginning at the SDDM login screen, I am unable to click on anything with the mouse. (Other users, shutdown, reboot...). If I log in as the last user (as it is selected when I get to the login screen), I can log in, but I am still not able to left/right click on anything.

    I've tried switching to other virtual terminals and then back, but I still can't click on anything.

    If I use the CTL + ALT + Backspace twice then I can click with my mouse.

    I captured the Xorg.0.log before and after restarting the xserver and the logs are located here -- NOCLICKs CLICKS - I mis-titled these on susepaste.

    Prior to the xserver restart, I see AIGLX suspending and then resuming towards the end of the log. I think this is where the issue lies, but this is way over my head.

    Does anyone have any suggestions?

    Thanks.

    Mark

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,590

    Default Re: Mouse Clicks Don't Register

    Try another mouse maybe. They do break.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Glasgow, Scotland
    Posts
    1,130

    Default Re: Mouse Clicks Don't Register

    Have you changed the battery in the mouse?

    Sorry if that sounds stupid, but I get approximately annual calls from users that forget their wireless mice and keyboards have batteries.
    ~Thank you for sharing an interesting problem.
    --
    slàinte mhath,
    rayH

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Menominee, Michigan
    Posts
    55

    Default Re: Mouse Clicks Don't Register SOLVED

    Thanks for the suggestions.

    The problem is now solved.

    Over the last several months, this computer has been rebooted, but not actually shutoff. So today, I powered off the computer and pulled the power cord for a couple of minutes. After I restarted the computer, the mouse clicks work without an xserver restart.

    Thanks again.

    Mark

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •