Results 1 to 2 of 2

Thread: Cinnamon slow to start upon login and fails to apply themes

  1. #1

    Default Cinnamon slow to start upon login and fails to apply themes

    I installed cinnamon..

    Upon logging in via GDM, there is about a 30 second delay before cinnamon loads.

    I have tried to apply certain theme elements like icon sets. In themes or tweak tool, after exiting the GUI(s), it reverts back to the previous selection. I can only get themes to apply a desktop theme, controls, and borders, but the icon selection will not change.

    It's driving me crazy!

    Also, cannot seem to get LM-Sensors to work for the one-click install.

    Code:
    linux-2w43:/home/deus # inxi -Fzxxx
    System:    Host: linux-2w43 Kernel: 4.8.7-1-default x86_64 (64 bit gcc: 6.2.1) Console: tty 0 dm: gdm
               Distro: openSUSE Tumbleweed
    Machine:   Device: desktop System: Gigabyte product: N/A
               Mobo: Gigabyte model: Z170X-Gaming GT v: x.x UEFI: American Megatrends v: F7b date: 04/29/2016
    CPU:       Quad core Intel Core i7-6700K (-HT-MCP-) cache: 8192 KB
               flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 32064
               clock speeds: min/max: 800/4200 MHz 1: 799 MHz 2: 799 MHz 3: 826 MHz 4: 800 MHz 5: 799 MHz 6: 800 MHz
               7: 800 MHz 8: 3909 MHz
    Graphics:  Card-1: Intel HD Graphics 530 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:1912
               Card-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV610 [Radeon HD 2400 PRO] bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 1002:94c3
               Display Server: X.org 1.18.4 driver: N/A tty size: 238x55 Advanced Data: N/A for root out of X
    Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV610 HDMI Audio [Radeon HD 2350 PRO / 2400 PRO/XT / HD 3410]
               driver: snd_hda_intel bus-ID: 02:00.1 chip-ID: 1002:aa10
               Card-2 Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a170
               Card-3 Microsoft LifeCam Cinema driver: USB Audio usb-ID: 001-003 chip-ID: 045e:075d
               Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.8.7-1-default
    Network:   Card-1: Intel Ethernet Connection (2) I219-V
               driver: e1000e v: 3.2.6-k bus-ID: 00:1f.6 chip-ID: 8086:15b8
               IF: enp0s31f6 state: down mac: <filter>
               Card-2: Qualcomm Atheros Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller
               driver: alx port: c000 bus-ID: 06:00.0 chip-ID: 1969:e0a1
               IF: enp6s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
    Drives:    HDD Total Size: NA (-)
               ID-1: /dev/nvme0n1 model: N/A size: 256.1GB serial: N/A
    Partition: ID-1: / size: 41G used: 7.9G (20%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3
               ID-2: /home size: 197G used: 483M (1%) fs: xfs dev: /dev/nvme0n1p4
               ID-3: /var/log size: 41G used: 7.9G (20%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3
               ID-4: /opt size: 41G used: 7.9G (20%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3
               ID-5: /var/tmp size: 41G used: 7.9G (20%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3
               ID-6: /tmp size: 41G used: 7.9G (20%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3
               ID-7: swap-1 size: 2.15GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/nvme0n1p2
    Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C gpu: 47.0
               Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
    Info:      Processes: 296 Uptime: 2:19 Memory: 2149.9/32050.3MB
               Init: systemd v: 228 runlevel: 5 default: graphical.target Gcc sys: 6.2.1
               Client: Shell (bash 4.4.01 running in tty 0) inxi: 2.3.4
    Last edited by thebrian2008; 16-Nov-2016 at 14:57. Reason: Add more detail

  2. #2

    Default Re: Cinnamon slow to start upon login and fails to apply themes

    I cannot speak for Cinnamon but I have lm_sensors installed and running on my system but I am on Leap.

    Do you use this repo for Tumbleweed?

    https://build.opensuse.org/package/s...ackage=sensors

    What is Yast telling you, error messages?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •