Results 1 to 5 of 5

Thread: yast isn't working

  1. #1

    Default yast isn't working

    so i can open yast but when i try to open any menu inside of yast it just sits there and doesn't open anything. what'd i mess up this time?

    Code:
    user@nohostname:~> zypper lr -d
    # | Alias                               | Name                       | Enabled | GPG Check | Refresh | Priority | Type   | URI                                                                     | Service
    --+-------------------------------------+----------------------------+---------+-----------+---------+----------+--------+-------------------------------------------------------------------------+--------
    1 | VLC                                 | VLC                        | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.videolan.org/pub/vlc/SuSE/Tumbleweed                    |        
    2 | download.opensuse.org-non-oss       | Main Repository (NON-OSS)  | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/tumbleweed/repo/non-oss/                   |        
    3 | download.opensuse.org-oss           | Main Repository (OSS)      | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/tumbleweed/repo/oss/                       |        
    4 | download.opensuse.org-tumbleweed    | Main Update Repository     | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | http://download.opensuse.org/update/tumbleweed/                         |        
    5 | http-download.opensuse.org-53804b82 | openSUSE:Leap:42.1         | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/distribution/leap/42.1/repo/oss/           |        
    6 | http-ftp.uni-erlangen.de-fbe0c02a   | Packman Repository         | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | rpm-md | http://ftp.uni-erlangen.de/pub/mirrors/packman/suse/openSUSE_Tumbleweed |        
    7 | openSUSE-20161025-0                 | openSUSE-20161025-0        | Yes     | (r ) Yes  | Yes     |   99     | yast2  | http://download.opensuse.org/tumbleweed/repo/oss                        |        
    8 | repo-debug                          | openSUSE-Tumbleweed-Debug  | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/debug/tumbleweed/repo/oss/                 |        
    9 | repo-source                         | openSUSE-Tumbleweed-Source | No      | ----      | ----    |   99     | NONE   | http://download.opensuse.org/source/tumbleweed/repo/oss/                |        
    user@nohostname:~> rpm -qa | egrep "(yast|libyui)"
    yast2-scanner-3.1.3-1.4.x86_64
    yast2-control-center-3.1.6-1.6.x86_64
    yast2-tune-3.1.9-1.1.x86_64
    yast2-core-3.1.24-1.2.x86_64
    yast2-samba-server-3.1.16-1.1.noarch
    yast2-proxy-3.1.6-3.2.noarch
    yast2-3.2.2-1.1.x86_64
    yast2-sound-3.1.10-1.4.x86_64
    yast2-nfs-common-3.1.9-1.1.noarch
    yast2-firewall-3.1.6-1.1.noarch
    patterns-openSUSE-yast2_basis-20151112-26.1.x86_64
    yast2-ntp-client-3.2.0-1.1.noarch
    libyui-ncurses7-2.47.7-1.1.x86_64
    yast2-services-manager-3.1.42-1.3.noarch
    libyui-qt-graph7-2.44.5-1.8.x86_64
    yast2-trans-en_US-84.87.20161012.ac9e714-1.1.noarch
    yast2-online-update-frontend-3.1.11-5.2.noarch
    libyui-ncurses-pkg7-2.48.2-1.9.x86_64
    yast2-sudo-3.1.2-5.2.noarch
    yast2-storage-3.1.104-1.2.x86_64
    yast2-control-center-qt-3.1.6-1.6.x86_64
    yast2-bootloader-3.2.4-1.1.x86_64
    yast2-auth-client-3.3.13-1.1.noarch
    yast2-ldap-3.1.14-1.1.x86_64
    libyui-qt-pkg7-2.45.10-1.1.x86_64
    yast2-hardware-detection-3.1.7-8.4.x86_64
    yast2-ruby-bindings-3.2.0-1.1.x86_64
    yast2-printer-3.1.6-1.4.x86_64
    yast2-pam-3.1.2-1.1.noarch
    yast2-network-3.2.7-1.1.x86_64
    yast2-mail-3.1.10-1.1.noarch
    yast2-journal-3.1.2-4.2.noarch
    yast2-perl-bindings-3.1.2-3.12.x86_64
    yast2-snapper-3.1.11-1.1.x86_64
    yast2-sysconfig-3.1.4-1.1.noarch
    yast2-apparmor-3.1.3-1.5.noarch
    yast2-online-update-3.1.11-5.2.noarch
    yast2-installation-3.2.5-1.1.noarch
    yast2-add-on-3.1.17-1.1.noarch
    yast2-trans-stats-2.19.0-17.7.noarch
    yast2-country-data-3.1.32-1.1.x86_64
    yast2-xml-3.1.1-3.9.x86_64
    libyui-qt7-2.46.30-1.1.x86_64
    yast2-vm-3.1.30-1.1.x86_64
    yast2-fonts-3.1.17-1.1.x86_64
    yast2-nfs-client-3.1.17-1.1.noarch
    yast2-country-3.1.32-1.1.x86_64
    yast2-samba-client-3.1.18-1.1.noarch
    yast2-nis-client-3.2.0-1.1.x86_64
    yast2-update-3.1.43-1.1.x86_64
    yast2-ycp-ui-bindings-3.1.9-3.4.x86_64
    yast2-branding-openSUSE-3.2.1-1.1.noarch
    yast2-vpn-3.1.5-1.1.noarch
    autoyast2-installation-3.1.152-1.1.noarch
    yast2-users-3.2.4-1.1.x86_64
    yast2-pkg-bindings-3.2.1-1.2.x86_64
    yast2-transfer-3.1.3-1.4.x86_64
    libyui7-3.2.8-1.1.x86_64
    yast2-security-3.2.3-1.1.noarch
    patterns-openSUSE-gnome_yast-20151112-26.1.x86_64
    yast2-inetd-3.1.13-1.1.noarch
    yast2-packager-3.2.5-1.1.x86_64
    yast2-slp-3.1.11-1.1.x86_64
    yast2-metapackage-handler-3.1.4-6.2.noarch
    yast2-iscsi-client-3.1.29-1.1.noarch
    yast2-x11-3.1.5-1.3.x86_64
    yast2-qt-branding-openSUSE-42.1-6.2.noarch

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West Virginia Sector 13
    Posts
    15,580

    Default Re: yast isn't working

    You have a leap repo in in repo list #5

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,583
    Blog Entries
    14

    Default Re: yast isn't working

    And you have both Packman and Videolan active, which will definitely lead to multimedia trouble.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  4. #4

    Default Re: yast isn't working

    Quote Originally Posted by Knurpht View Post
    And you have both Packman and Videolan active, which will definitely lead to multimedia trouble.
    thanks.

    fresh install and getting the repos and the pepper flash all combed out worked

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rotterdam (NL)
    Posts
    771

    Default Re: yast isn't working

    So that was the problem, with TW on my system to.

    THX
    HP Z420 Intel Xeon & Lenovo T440s Intel I7vPro
    openSUSE Tumbleweed KDE
    Raspberry PI3 met openSUSE TW en Raspbian
    Linux counter #241023

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •