Results 1 to 4 of 4

Thread: Some questions after install

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South-West France
    Posts
    1,037

    Default Some questions after install

    Hello.

    I have just re-installed leap 42.1 to replace 13.2

    Question 1
    KATE - Documents panel
    Is there any tips to have document names sorted.

    http://paste.opensuse.org/91393881

    like in dolphin

    http://paste.opensuse.org/28217525


    Question 2
    DOLPHIN - Character problem in file names.
    I have a problem with some character in file name in dolphin.

    http://paste.opensuse.org/51268128

    should be read as

    ntp.conf.§0
    ntp.conf.§1
    Question 3
    User screen.
    I could not resize the user desktop.
    As I try to resize it, It disappears.

    Question 4
    Apps.
    I could not build Kencfs.
    Nothing about kde in /usr/include/kde4.

    Code:
    make
    /usr/bin/uic mainwindow.ui -o ui_mainwindow.h
    /usr/bin/uic fsdialog.ui -o ui_fsdialog.h
    /usr/bin/uic configdialog.ui -o ui_configdialog.h
    configdialog.ui: Warning: Z-order assignment: '' is not a valid widget.
    g++ -c -pipe -O2 -Wall -W -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_GUI_LIB -DQT_CORE_LIB -DQT_SHARED -I/usr/share/qt4/mkspecs/default -I. -I/usr/include/QtCore -I/usr/include/QtGui -I/usr/include -I/usr/include/kde4 -I. -I. -o main.o main.cpp
    g++ -c -pipe -O2 -Wall -W -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_GUI_LIB -DQT_CORE_LIB -DQT_SHARED -I/usr/share/qt4/mkspecs/default -I. -I/usr/include/QtCore -I/usr/include/QtGui -I/usr/include -I/usr/include/kde4 -I. -I. -o mainwindow.o mainwindow.cpp
    mainwindow.cpp:24:33: fatal error: kstatusnotifieritem.h: No such file or directory
     #include <kstatusnotifieritem.h>
                                     ^
    compilation terminated.
    Makefile:265: recipe for target 'mainwindow.o' failed
    make: *** [mainwindow.o] Error 1
    Question 4
    Sound
    Testing sound by the mean of youtube, I can hear music.
    The audio volume icon in the panel is present but empty.
    I can adjust the sound only in the youtube internet page.
    Configuring sound from yast remove sound.

    P: /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0
    E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0
    E: ID_MODEL_FROM_DATABASE=7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller
    E: ID_PCI_CLASS_FROM_DATABASE=Multimedia controller
    E: ID_PCI_SUBCLASS_FROM_DATABASE=Audio device
    E: ID_VENDOR_FROM_DATABASE=Intel Corporation
    E: MODALIAS=pci:v00008086d00001E20sv00001043sd00001487bc04sc03i00
    E: PCI_CLASS=40300
    E: PCI_ID=8086:1E20
    E: PCI_SLOT_NAME=0000:00:1b.0
    E: PCI_SUBSYS_ID=1043:1487
    E: SUBSYSTEM=pci
    E: USEC_INITIALIZED=96888
    23: PCI 1b.0: 0403 Audio device
    [Created at pci.366]
    Unique ID: u1Nb.HtpYv3eW1fB
    SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0
    SysFS BusID: 0000:00:1b.0
    Hardware Class: sound
    Model: "Intel 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
    Vendor: pci 0x8086 "Intel Corporation"
    Device: pci 0x1e20 "7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller"
    SubVendor: pci 0x1043 "ASUSTeK Computer Inc."
    SubDevice: pci 0x1487
    Revision: 0x04
    Memory Range: 0xf7300000-0xf7303fff (rw,non-prefetchable)
    IRQ: 22 (no events)
    Module Alias: "pci:v00008086d00001E20sv00001043sd00001487bc04sc03i00"
    Driver Info #0:
    Driver Status: snd_hda_intel is not active
    Driver Activation Cmd: "modprobe snd_hda_intel"
    Config Status: cfg=yes, avail=yes, need=no, active=unknown
    language is English and French.
    Keyboard is AZERTY
    Local is french
    laptop ASUS G75VW



    Any help is welcome.
    Thanks for helping. JCD
    __________
    server leap 15.0 -- ASUS g75vw KDE leap 15.0 -- ASUS g750JZ Optimus KDE leap 15.1 -- acer aspire s13 win 10 home -- HP Omen win 10 home - scan EPSON V500 - Brother HL2250DN - Samsung CLP-325W

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Groningen, Netherlands
    Posts
    19,846
    Blog Entries
    14

    Default Re: Some questions after install

    Please, please split up your post in individual threads, with a proper title. Just imagine what happens to the replies in the thread. Not to mention search engines.
    ° Appreciate my reply? Click the star and let me know why.

    ° Perfection is not gonna happen. No way.

    https://en.opensuse.org/openSUSE:Board#Members
    http://en.opensuse.org/User:Knurpht
    http://nl.opensuse.org/Gebruiker:Knurpht

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South-West France
    Posts
    1,037

    Default Re: Some questions after install

    I have made new threads.

    Sorry.
    Thanks for helping. JCD
    __________
    server leap 15.0 -- ASUS g75vw KDE leap 15.0 -- ASUS g750JZ Optimus KDE leap 15.1 -- acer aspire s13 win 10 home -- HP Omen win 10 home - scan EPSON V500 - Brother HL2250DN - Samsung CLP-325W

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    25,143

    Default Re: Some questions after install

    This one is CLOSED now to avoid further confusion.

    Please everybody, go to the new threads when you want to contribute.
    Henk van Velden

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •